Kviečia atvykti į „LTeam“ fanų zoną – žada nuolatinį olimpinį veiksmą, sportines pramogas, prizus

  • Teksto dydis:

Liepos 26–rugpjūčio 11 dienomis sporto entuziastai gyvens olimpinėmis žaidynėmis, o norinčius pajausti ypatingą vienybės dvasią, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas kvies veiksmą iš Paryžiaus stebėti didžiausiame ekrane Vilniuje, prie Baltojo tilto, kur įkurs oficialią „LTeam“ fanų zoną. 

Sostinės širdyje esanti lokacija pasirinkta ne tik dėl patogaus susisiekimo, bet ir dėl čia gausiai susirinkusių aktyviai laiką leidžiančių vietinių ar miesto svečių. Olimpinė fanų zona bus atvira kasdien ir transliuos visus lietuvių startus bei kitas didžiausio sporto renginio pasaulyje akimirkas.

Be to, susirinkusieji turės galimybę dalyvauti mankštose, įvairiose sportinėse veiklose, konkursuose, išgirsti karštus interviu su olimpiečiais bei vietiniais iš Paryžiaus, daugiau sužinoti apie tokias olimpines sporto šakas kaip irklavimas, šiuolaikinė penkiakovė, krepšinis, tinklinis, lengvoji atletika, imtynės ir dar daugiau.

Atidarymo ceremonija – jau šį penktadienį 

Nors mūsų šalies antrąja religija vadinamas krepšinis į olimpines žaidynes nepateko, „LTeam“ fanų zonos tikslas lieka tas pats – išplėsti olimpinę patirtį už stadionų ir sporto salių ribų, kad šis pasaulinis renginys taptų visiems prieinama švente.

Daugiau nei dviejų savaičių trukmės sportinis susivienijimas prie Baltojo tilto prasidės liepos 26 d. 19.30 val. atidarymo renginiu, o nuo 20.30 val. vyks iškilmingos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos transliacija po atviru dangumi. Šiemet Paryžiuje ji bus išskirtinė – pirmą kartą vyks ne stadione, o delegacijos bus plukdomos laivais Senos upe. Olimpinė ugnis bus įžiebta Trokadero aikštėje.

Vienybė man reiškia ne tik stiprybę, bet ir bendrystę, bendrą tikslą, kai kiekvieno iš mūsų indėlis sukuria didesnę galybę.

„Olimpinės žaidynės yra visa vienijanti sporto šventė, o žiūrovai – varžybų ir atletų kovos dalis, jų motyvacija bei atrama, todėl ateikime prie Baltojo tilto vieningai stebėti, sirkime už Lietuvos sportininkus“, – tautą motyvavo įvairiuose socialiniuose bei švietimo judėjimuose nuolat dalyvaujantis Gabrielius Liaudanskas-Svaras. 

Lietuvai ši olimpinių žaidynių pradžia taip pat ypatinga, nes, kaip ir prieš 100 metų pirmąkart, šalies delegacija vėl startuoja Paryžiuje, o ją palaikanti tauta – prie didžiausio ekrano. 

Kvies į edukacines bei pramogines veiklas 

Olimpinėms žaidynėms oficialiai startavus, veiksmas fanų zonoje visu pajėgumu ims vykti jau šeštadienį priešpiet. Vykstant olimpiečių svarbiausių startų tiesioginėms transliacijoms, kiekvieną dieną bus organizuojamos sporto fanų žaidynės, esant palankioms oro sąlygoms, planuojamos treniruotės, sporto šakų pristatymai, neformalios diskusijos, didžiuliame ekrane taip pat bus rodomi vaizdo įrašai apie kiekvieną Lietuvos olimpiečių atstovaujamą sporto šaką, su tikslu sudominti kiekvieną žmogų – konkrečią dienos programą ir daugiau informacijos galėsite rasti „LTeam“ socialinių tinklų paskyrose. 

„Olimpinių žaidynių atidarymas jau šį penktadienį, todėl visus Vilniaus gyventojus ir svečius kviečiame palaikyti Lietuvos atletus stebint jų startus kartu  fanų zonoje prie Baltojo tilto. Čia vyks ir specialūs žaidimai, kurių metu bus galima pasitikrinti sporto žinias, laimėti prizus“, – sakė „Nike“ atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. 

„LTeam“ fanų zonos organizatoriai – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Vilniaus miesto savivaldybė – parūpins galimybę atsisėsti ribotam skaičiui žmonių, todėl kviečia atsinešti savo pagalvėlę, pledą ar savo kėdutę. Visi „LTeam“ fanų zonos renginiai bus nemokami. Tiesioginės varžybų transliacijos patogiu metu, sportiniai užsiėmimai ir švietimo programa prie Baltojo tilto, Vilniuje, vyks kiekvieną dieną iki rugpjūčio 11-osios. 

„Vienybė man reiškia ne tik stiprybę, bet ir bendrystę, bendrą tikslą, kai kiekvieno iš mūsų indėlis sukuria didesnę galybę. Visuomet palaikau mūsų šalies olimpiečius, nes jų atkaklumas ir pasiekimai simbolizuoja mūsų tautos tvirtybę ir siekį tobulėti. Palaikymas prie didelio ekrano fanų zonoje su bendraminčiais yra ypatinga patirtis, nes tik būdami visi kartu, vienoje vietoje vienu metu sukursime tokią pulsuojančią emocijų audrą, kurios namuose nepatirsi“, – reziumavo olimpietė Eglė Balčiūnaitė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių