E. Krungolcas: tikiu, kad yra labai daug „švarių“ sportininkų Rusijoje

  • Teksto dydis:

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK), iki Rio olimpinių žaidynių likus vos dviem savaitėms, nusprendė neuždrausti visiems Rusijos sportininkams dalyvauti olimpinėse žaidynėse dėl išaiškinto, valstybės palaikomo dopingo vartojimo. Tačiau visi Rusijos atletai, bausti už dopingo vartojimą, neturės teisės startuoti Rio de Žaneire.

Taip pat nė vienas Rusijos sporto ministerijos atstovas nebus akredituotas žaidynėms rugpjūčio 5–21 dienomis.

TOK sprendimas tarsi suskaldė sporto visuomenę – vieni pritaria TOK sprendimui, tuo tarpu kiti TOK kaltina bailumu ir olimpinių vertybių išdavimu.

„Iš vienos pusės, galbūt šis sprendimas ir teisingas, iš kitos – galbūt ir ne. Atsižvelgiant į mastus, atsižvelgiant į tai, kad tai darė valstybė, valstybės organai, tai, sakyčiau, kad reikėtų vis dėlto šalinti tokią nacionalinę rinktinę iš olimpinių žaidynių. Iš kitos pusės, slogu dėl sportininkų, kurie nukentėtų tuo atveju, labai daug nekaltų sportininkų nukentėtų, mastai dideli, bet tikrai tikiu, kad yra labai daug „švarių“ sportininkų Rusijoje“, – sakė 2008 m. Pekino olimpinių žaidynių prizininkas Edvinas Krungolcas.

Apie TOK sprendimą plačiau – specialioje LRT rubrikoje „Aktualus interviu“, kurioje kalbinti E. Krungolcas, 1980 m. Maskvos olimpinių žaidynių čempionė Lina Kačiušytė ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių