„Ekrano“ pergalę Tauragėje lėmė trys A. Buinickio įvarčiai

SMScredit.lt A lygos“ 18-ojo turo rungtynėse Panevėžio „Ekranas“ išvykoje susitiko su Tauragės „Tauro“ ekipa. Rungtynės baigėsi panevėžiečių pergale rezultatu 3:0 (1:0). Visus tris įvarčius čempionams pelnė Arsenijus Buinickis.

Ekraniečiai rungtynes pradėjo itin jauna sudėtimi. Mačui registruotų žaidėjų amžiaus vidurkis – 23 metai. Iš itin aktyvaus panevėžiečių žaidimo pirmojo kėlinio pradžioje galima daryti išvadą, kad čempionai siekė greito įvarčio. Tuo metu „Tauras“ rungtynių pradžioje ne tik neturėjo progų, bet ir retai priartėdavo prie „Ekrano“ baudos aikštelės.

Panevėžiečiai ne kartą bandė nuginkluoti „Tauro“ vartininką, bet galutinėse atakų fazėse mėlynai raudoniems vis pritrūkdavo tikslumo.  Įvartis į „Tauro“ vartus brendo iki 20-os minutės. Būtent tuo metu A. Buinickij sulaukė R. Piloto perdavimo iš dešiniojo krašto ir nedvejodamas pasiuntė kamuolį į „Tauro“ vartus, išvesdamas čempionų ekipą į priekį 0:1.

Prabėgus septynioms minutėms po „Ekrano“ įvarčio pasižymėjo ir tauragiškiai, tačiau prieš tai teisėjas užfiksavo šeimininkų nuošalę. Dar vieną pusprogę „Tauras“ turėjo pirmo kėlinio pabaigoje, kai suklydus „Ekrano“ gynėjui O. Reyes, panevėžiečius nuo nemalonumų apsaugojo T. Kauneckas.

Bene realiausią progą padvigubinti persvarą „Ekranas“ turėjo 56-ą minutę, kai A. Buinickij bandė permesti kamuolį per varžovų vartininką, tačiau jo bandymas sudrebino „Tauro“ vartų skersinį ir kamuolys, nusileidęs ant žemės, linijos nekirto. 66-ą minutę panašią situaciją sukūrė D. Norvilas, po kurio smūgio kamuolį praktiškai nuo vartų linijos išmušė „Tauro“ gynėjas.

Rungtynėms einant pabaigos link vis labiau į puolimą metėsi ir „Tauro“ ekipa. Vienas iš šeimininkų bandymų privertė „Ekrano“ vartų sargą T. Kaunecką pademonstruoti  fantastišką šuolį.  Ekraniečiui savo vartus apsaugoti pavyko.

Tačiau „Ekranas“ neleido aikštės šeimininkams perimti iniciatyvos ir netrukus nubraukė jų viltis išlyginti rezultatą. Po E. Varno perdavimo galva pasižymėjo, bei antrąjį komandos ir savo įvartį pelnė A. Buinickij. 90-ą minutę labai klastingu smūgiu „Tauro“ vartų skersinį dar kartą sudrebino D. Norvilas, tačiau įvarčio pelnyti jam nepavyko.  Kai atrodė, kad mačas taip ir baigsis, į „Tauro“ vartus teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį, kurį realizavo A. Buinickij. Puolėjas ne tik pasiekė „hat-trick“, bet ir padėjo komandai iškovoti tris labai svarbius taškus.

 

FK „Tauras“: E.Gertmonas, M.Lėkis, T.Vyšniauskas, L.Trakšelis, V.Dragūnevičius, M.Eiza, L.Ankudinovas, M.Lukashevich, A.Campanella, R.Vulpe, D.Rizoli

FK „Ekranas“: T.Kauneckas, V.Slavickas, O.Reyes, E.Girdvainis, R.Pilotas, E.Baranauskas (R. Stanulevičius 87min), A.Ribokas, D.Norvilas, A.Vertelis (E. Varnas 58 min), U.Umeh (I. Kozlovs 82 min), A.Buinickij.

Įvarčiai: A. Buinickij 20‘, 77‘ 93'

Teisėjai: Darius Petraška, asistentai  Audrius Jagintavičius ir Saulius Karka



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių