Meksikoje – įspūdingas jaunųjų Kauno sportininkų pasirodymas

Šį mėnesį Meksikos mieste Leone vykusiose Tarptautinėse vaikų žaidynėse vieninteliai Lietuvai atstovavę 12–15 metų sportininkai iš Kauno iškovojo net 17 apdovanojimų. Didžiąją dalį jų susižėrė keturi Kauno plaukimo mokyklos auklėtiniai.

„Vaikai išspaudė maksimumą – tinklininkės ir krepšininkai čempionai, sidabras ieties rungtyje. Ką jau kalbėti apie plaukikų iškovotą medalių kraitį. Komanda buvo vieninga, susitelkusi, jautėsi, kaip jai svarbu atstovauti Kaunui ir visai Lietuvai. Galiu drąsiai teigti, kad tai yra pavyzdinė čempionų komanda.

Ačiū treneriams, kurie kiekvieną dieną dirba, kad turėtume tokius kauniečius. Neabejoju, kad tai – tik pradžia. Jau dabar kai kurie jaunieji sportininkai yra savo sričių čempionai. Tikiu, kad ir toliau jie sėkmingai žingsniuos užsibrėžtų tikslų link bei garsins miestą. Ačiū ir tėveliams, kad pasitikėjo ir leido miestu suteikti savo vaikams galimybę pasirodyti tarptautinėje arenoje“, – dėkojo Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Plaukimo komanda. Kauno miesto savivaldybės administracijos nuotr.

Iš Kauno į Leoną vyko 17 sportininkų komanda. Net 14 medalių iškovojo Kauno plaukimo mokyklos auklėtiniai: Tajus Juška, Ieva Jurkūnaitė, Martynas Bernotas ir Patricija Kupstaitė, treniruojami Lauryno Svipo, Vaidoto Blažio, Pauliaus Andrijausko, Žanetos Tautvydės ir Rasos Duškinienės.

Meksikoje vykusiose Tarptautinėse vaikų žaidynėse varžėsi ir Kauno lengvaatletės. Geriausiai pasirodė trenerės Ritos Ramanauskaitės auklėtinė Liucija Džiaugytė. Jai pavyko iškovoti sidabro medalį ieties metimo rungtyje.

Trenerė Rita Ramanauskaitė su auklėtine Liucija Džiaugyte. Kauno miesto savivaldybės administracijos nuotr.

Net du aukso medalių komplektai iškovoti komandinėse sporto šakose. Kauno krepšinio akademijos „Žalgiris“ trenerio Donato Veličkos auklėtiniai Kristupas Sabeckas, Justinas Martišius, Titas Tamulynas ir Benediktas Sakalauskas trijulių krepšinyje nukeliavo iki pat finalo ir jame įveikė bendraamžius iš Estijos.

Krepšinio komanda. Kauno miesto savivaldybės administracijos nuotr.

Leone ant aukščiausios prizininkų pakylos lipo ir Kauno sporto mokyklos „Startas“ tinklininkės. Trenerės Jolitos Kontvainienės auklėtinės Rugilė Petronytė, Saulė Gedminaitė, Vaiva Gasiūnaitė, Gerda Jatkonytė, Marija Melieškaitė, Marta Slivko ir Elija Česnavičiūtė nepaliko vilčių varžovėms bei iškovojo aukso medalius.

Tinklinio komanda. Kauno miesto savivaldybės administracijos nuotr.

Tarptautinės vaikų žaidynės – kasmet vykstantis Tarptautinio olimpinio komiteto sankcionuotas renginys, kuriame 12–15 metų vaikai iš viso pasaulio miestų dalyvauja įvairiose sporto ir kultūrinėse veiklose.

Medaliai. Kauno miesto savivaldybės administracijos nuotr.

2017 m. Tarptautinės vaikų žaidynės vyko Kaune, o kitąmet jos bus organizuojamos Estijos sostinėje Taline.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių