Olimpinėse žaidynėse – nesusipratimas: R. Meilutytė pristatyta kaip neutrali sportininkė

  • Teksto dydis:

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, moterų 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje, pasirodžiusi Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė buvo pristatyta kaip neutrali sportininkė.

Kai R. Meilutytė pasirodė per plaukikų pristatymą, už jos esančiame ekrane pasirodė ne Lietuvos trispalvė, o neutralių atletų vėliava su užrašu „Individual Neutral Athlete“ (liet. „individualus neutralus sportininkas“). 

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse po šia vėliava varžosi Rusijos ir Baltarusijos sportininkai, prancūziškai – „Athlètes Individuels Neutres“ (AIN).

Klaida galėjo įsivelti dėl to, nes R. Meilutytė plaukė antrajame takelyje, kuriame prieš tai pasirodė baltarusė plaukikė Alina Zmuška.

Tiesa, šio nesusipratimo R. Meilutytė nepastebėjo.

Tai ne vienintelė klaida olimpiadoje. Plaukikei argentinietei Macarenai Ceballos už nugaros irgi pasirodė ne jos šalies, o Kinijos vėliava. Sportininkė klaidą pastebėjo ir akivaizdžiai sumišo.

Primename, kad Rūta plaukė antrajame pusfinalio plaukime ir jame liko 7-oje vietoje su 1 min. 06.89 sek. laiku. Bendroje įskaitoje Londono olimpinių žaidynių aukso medalio laimėtoja liko 11-oje pozicijoje ir į Paryžiaus olimpiados finalą, kaip ir Kotryna Teterevkova, nepateko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Kai kuriem komentatoriam su galva negerai.Tegu jie varo į rusyną ir džiaugiasi.Ko jie Lietuvoje lindi?

Cha

Cha portretas
teisingai - visi turėtų būti neutralūs ir sportuojantis už save, ne už kažkokią šalį, politiką ar dar ką. Tai paskui ir gaunasi, kad ukrainiečiai net nedalyvauja, o gauna medalius:)))))

O ką?

O ką? portretas
Žiūrint į tokią Lietuvą kokia ji yra dabar, kokie valdantieji politikai, geriau jos neatstovaut nes gėda ( valstybiniai vagys, seimo nariai ramiai valdantys šalį iš kalėjimo, nebaudžiami, atostogų iš teismo salės išvykstantys iškrypėliai, minia žmonių jau 2 metai teisiama už nieką sufabrikuotoje riaušių byloje ir t.t.) Tikrai mūsų šalis dar tokia negarbinga ir žema niekad nebuvo. Per visą savo Istoriją
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių