Kulautuviškis – stipriausių diskgolfo šimtuke

  • Teksto dydis:

Talsos mieste (Oklahomos valstija, JAV) vykusiame pasaulio jaunimo diskgolfo čempionate pirmą kartą istorijoje dalyvavo ir Lietuvos atstovas. Juo tapo daugkartinis Lietuvos diskgolfo čempionas iki 18 metų amžiaus grupėje Adomas Brazauskas iš Kulautuvos.

Čempionate dalyvavo 456 žaidėjai iš devyniolikos pasaulio šalių. Daugumą jų sudarė JAV piliečiai, o Europai atstovavo žaidėjai iš Lietuvos, Estijos, Suomijos, Norvegijos, Šveicarijos ir Prancūzijos. Varžybos devyniuose skirtinguose parkuose vyko keturias dienas, o penktą – finalo etapai, į kuriuos pateko 40 proc. geriausių kiekvieno diviziono žaidėjų.

Prieš čempionatą A. Brazauskas buvo išsikėlęs tikslą patekti į finalinių varžybų etapą, o to nepadaręs likti pirmame šimtuke. Lietuvos atstovas varžybas pradėjo puikiai, pirmą ratą baigė su rezultatu -1 ir užėmė 67 vietą. Antroji varžybų diena lietuviui nesusiklostė kaip planuota – padaręs nemažai klaidų, jis ratą baigė su +5 rezultatu, o bendras +4 rezultatas žaidėją nubloškė į 86 vietą. Trečiąją varžybų dieną Adomas sužaidė šiek tiek prasčiau savo turimo reitingo (+1 nuo PAR) ir likus vienai varžybų dienai buvo 93 vietoje. Paskutinę varžybų dieną jau buvo aišku, kad lietuviui patekti į finalinę kovą galimybių beveik nėra, tad Adomas, sužaidęs ratą rezultatu +2, liko 97 vietoje tarp visų čempionato dalyvių.

Lietuviui šis čempionatas buvo puiki proga pasisemti dalyvavimo pasaulinio masto varžybose patirties, kuria jis tikisi pasinaudoti ateityje dalyvaudamas jau suaugusiųjų varžybose. Lietuvos diskgolfo federacija (LDF) džiaugiasi galimybe išsiųsti lietuvį į tokio aukšto lygio varžybas. Prie A. Brazausko dalyvavimo pasaulio čempionate prisidėjo LDF, Kauno rajono savivaldybė, Kulautuvos seniūnija ir kiti rėmėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių