Olimpinį kelialapį iškovojusi A. Sereikaitė: važiuoti į Sočį buvo didžiausia svajonė

Lietuvos olimpinę rinktinę papildžiusi greitojo čiuožimo atstovė Agnė Sereikaitė įrodė, kad moka įveikti psichologinę įtampą ir kovoti su itin aukštus rezultatus šiemet demonstruojančiais kitų šalių atstovais. Sočyje lietuvė tikisi įvykdyti jai keliamus tikslus, o prieš tai gerai pasirodyti universiadoje ir Europos čempionate.

Kelialapį į Sočio žiemos olimpines žaidynes iškovojusi greitojo čiuožimo atstovė 19-metė A. Sereikaitė sako vis dar netikinti, kad pavyko įgyvendinti svajonę. Pasak viena didžiausių Lietuvos vilčių Sočyje vadinamos sportininkės, prieš kelialapių dalybas ji jautė didelį psichologinį spaudimą. Todėl trečiajame greitojo čiuožimo trumpuoju taku pasaulio taurės etape Italijoje jai nepavyko sėkmingai pasirodyti. Viltis teko atidėti po savaitės vykusiam lemiamam pasaulio taurės etapui Rusijoje. Čia daugkartinė Europos jaunimo čempionė susitvarkė su įtampa ir, užėmusi atitinkamas vietas, iškovojo teisę Sočyje dalyvauti visose trijose – 500 m, 1000 m ir 1500 m – distancijose.

„Italijoje buvo labai sunku psichologiškai, labai nervinausi, dariau daug klaidų, buvo pražangos iš niekur, tada dar labiau nervinausi. Psichologiškai buvo sunku, bet turėjau šalia trenerį. Jis padėjo susitvarkyti su nervais. Parodžiau viską, ką galiu, Rusijoje. [...] Atsikeliu ir galvoju: važiuoju į Sočį, negaliu patikėti, nes tai buvo didžiausia svajonė, bet su kiekviena diena vis labiau priprantu. Pradedu ruoštis ir fiziškai, ir psichologiškai“, – sako A. Sereikaitė. 

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ketverius metus Čekijoje besitreniruojančiai A. Sereikaitei Sočyje kelia tikslą užimti 20–25 vietas. Pati sportininkė su treneriu svajoja aplenkti bent pusę varžovių ir pakartoti geriausius sezono rezultatus. Ji pasaulio taurės etapuose šį sezoną į stipriausiųjų 20-tukus pateko 6 kartus. A. Sereikaitės mėgstamose 500 ir 1000 metrų distancijose olimpinėse žaidynėse kovos po 32 sportininkes, o 1500 metrų nuotolyje – 36.

„Didžiausios viltys siejamos su 500 m ir 1000 m, bet mano sportas toks, kad negali nieko žinoti, tiesiog ruošiuosi visoms distancijoms vienodai ir žiūrėsim, kaip bus“, – sako sportininkė.

A. Sereikaitė iki Sočio grįžti į Lietuvą kol kas neplanuoja. Jos gruodį laukia žiemos pasaulinė studentų universiada, o sausį – Europos čempionatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

moncler jacken outlet deutschland

moncler jacken outlet deutschland portretas
moncler outlet günstig Olimpinį kelialapį iškovojusi A. Sereikaitė: važiuoti į Sočį buvo didžiausia svajonė | KaunoDiena.lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių