Darželio auklėtoja nusprendė paaukoti kepenis 5-erių metų berniukui

Vaikų darželio auklėtoja nusprendė paaukoti dalį savo kepenų buvusiam auklėtiniui.

Tai nutiko JAV, rašo „People“.

Penkerių metų Ezra Toczekas nuo pat gimimo sirgo kepenų liga. Dėl sveikatos jis turėjo daugybę problemų.

Neseniai gydytojai paskelbė, kad liga perėjo į paskutinę stadiją ir netrukus organas gali visiškai nebefunkcionuoti. E. Toszeką įtraukė į eilę transplantacijai, tačiau buvo nežinia, kiek jam reikės laukti.

Apie itin prastą vaiko sveikatą sužinojo Carissa Fisher, kuri anksčiau dirbo jo darželio auklėtoja. Moteris iš karto padavė prašymą tapti E. Toszeko donore.

Gegužės mėnesį gydytojai patvirtino, kad C. Fisher – berniukui ideali donorė ir galės jam paaukoti dalį kepenų.

„Mes sužavėti jos gerumu, kilnumu ir pasiaukojimu. Tiesiog neįtikėtina, kad tai iš tiesų vyksta, o mes galėsime judėti toliau. Mes labai dėkingi“, – žurnalistams prisipažino berniuko mama Karen.

Transplantacijos data dar nepaskirta, nes C. Fisher prieš pavojingą procedūrą dar turi dvi savaites pagalvoti ir galutinai apsispręsti. Tačiau moteris dėl to neturi jokių abejonių.

„Niekada nežinai, kieno gyvenimą netikėtai pakeisi. Patyriau labai daug emocijų. Labai džiaugiuosi, pamačiusi, kokie jie laimingi“, – sakė darželio auklėtoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Lietuvoje irgi teks aukoti, norint bent dantis senatvėje susitvarkyti. Atlygis už emociškai ir fiziškai sunkų darbą ( darželio mokytojas) tikrai neadekvatus. Yra ir Lietuvoje, Klaipėdoje paaukojusi darželio mokytoja savo anūkei dalį kepenų.

Jonas

Jonas portretas
Donorystės reklama. Su laiku iš savanoriško veiksmo peraugins į privalomą - ale tam žmogui gyvenimo labiau reikia nei tau. Ir pasibels į duris, pasiima tavęs net neklausiant... Jau dabar žmogus daikto vietoje... Taip kad... Velnias slypi detalėse... ;)

Kisa

Kisa portretas
O aš maniau Mėmelyje
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių