Šiemet šalies medikai atliko 190 transplantacijų

  • Teksto dydis:

Dviejuose Lietuvos transplantacijos centruose, LSMUL Kauno klinikose ir VUL Santaros klinikos iš viso šiemet atlikta 190 organų, audinių ir ląstelių transplantacijų.

Kaip ketvirtadienį pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras (NTB), palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, transplantacijų skaičius išaugo daugiau kaip dešimtadaliu – nuo 170 iki 190.

Nurodoma, kad šiemet vilties pasveikti sulaukė 63 organų recipientai, kurių trys – vaikai. NTB duomenimis, atlikta 44 – inkstų, 5 – širdies, 3 – plaučių ir 11 kepenų transplantacijų. Tuo metu audinių ir ląstelių recipientams padarytos 127 transplantacijos: 32 – ragenų ir 95 – kaulų čiulpų (iš jų 1 vaikas).

NTB duomenimis, iki gegužės pabaigos Vilniaus–Panevėžio regione buvo identifikuoti 36 potencialūs donorai, iš kurių 11 tapo efektyviais, Kauno–Šiaulių regione – 25 potencialūs donorai, 14 – efektyvūs. Klaipėdos regione iš dešimties potencialių donorų efektyviais tapo trys.

Šiuo metu organų ir audinių transplantacijos  laukia daugiau 297 žmonių: 83 – inksto, 22 – širdies, 3 – plaučių, 3 – širdies-plaučių komplekso, 1 – kasos-inksto komplekso, 28 – kepenų, 157 – ragenų transplantacijos. Iš jų – 6 vaikai.

Kamieninių kraujodaros ląstelių transplantacijos laukia – 239 žmonės. Iš jų – 27 vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DŽIAUKIMĖS

DŽIAUKIMĖS portretas
TIEK GYVYBIŲ IŠGELBĖJO.

Anonimui

Anonimui portretas
Iš kur is kur? Iš ten kur jų daug yra !!!!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Iš kur tiek daug donorų atsirado???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių