Įspūdingiausios superautomobilių avarijos (foto)

Superautomobiliai – greiti ir galingi, bet ar saugūs? Kiekvienas automobilis genda. Ne išimtis ir prabangus superautomobilis. Labai dažnai automobilio avarijoje didžiausią įtaką turi per didelis greitis. Portalas 1diena.lt pateikia TOP 10 superautomobilių avarijų, kurios turbūt niekada nebus „išimtos iš istorijos“. 

1. „Ferrari Enzo“. Ramiojo vandenyno pakrante lekiant kiek daugiau nei 313 km/val. greičiu neblaivus vairuotojas nesuvaldė automobilio ir rėžėsi į elektros stulpą. Po nelaimingo atsitikimo avarijos kaltininkas pasodintas į kalėjimą. 


2. „Dodge Viper“. Mašinos greitis buvo 272 km/val. Superautomobilis buvo sudaužytas Arizonoje. 


3. „Mercedes Benz SLR“. Kataro valstybės dykumoje „mersas“ lėkė 264 km/val. greičiu, prarado kontrolę ir daug kartų vertėsi. Per avariją automobilis buvo „padalintas“ į tris dalis. 


4. „Ferrari Enzo“. Antrasis „Ferrari“ superautomobilis irgi patenka į 10 kraupiausių avarijų. 41 metų superautomoblio vairuotojas žuvo, lėkdamas 256 km/val. greičiu. Per avariją automobilis „sudraskytas“ į keletą dalių. 


5. „Lamborghini Murcielago“. Nuo to laiko, kai automobilis išriedėjo iš salono buvo praėję vos 6 dienos. Savininkas net nespėjo užsakyti automobilio draudimo, o jau lėkė... 240 km/val. greičiu. Po avarijos, per kurią „Lambo“ buvo sunkvežimio nustumtas nuo kelio, vairuotojas liko gyvas. Avarijos nuostolis 860 tūkst. litų. 


6. „TVR T350C“. Lenktyninis TVR automobilis Johanesburge (PAR) skriejo 224 km/val. Nuo asfaltuoto paviršiaus „pagavęs“ keletą akmenukų automobilis nulėkė nuo viaduko. 


7. „Chevrolet Corvette“. 224 km/val. greitis ir kontrolė prarasta, o automobilis – it sutrintas. Kraupi avarija įvyko Dalase. 


8. „Mercedes Benz SLK“. Automobilio vairuotojas patyrė avariją Vokietijoje lėkdamas 216 km/val. greičiu. 


9. BMW 528i. 1998 metų gamybos 5 serijos BMW važiavo 216 km/val. greičiu. Per avariją sprogo automobilio padanga, transporto priemonė tris kartus vertėsi ir atsitrenkė į atitvarą. 


10. „Ferrari 360 Modena“. Vaikinas, įsigijęs „Modeną“ norėjo nustebinti savo merginą. Skriedamas 208 km/val. greičiu automobilis prarado kontrolę, įvažiavo į elektros stulpą ir „lūžo“ pusiau. Po avarijos pora liko gyva, mergina buvo nustebusi, bet ne dėl automobilio...


Šiame straipsnyje: Superautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Čia nuo šiandien 1998 metų 5-serijos BMW vadinamas "superautomobiliu"?

ash

ash portretas
nuo kada "kiaule" super automobilis?

vytenis

vytenis portretas
:D na bent wiena super automobili iperka lietuwiai ir masiskai :D bmw 528i :D bet su dujom :D
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių