A. Armonaitė su JAV startuoliu „Cast AI“ aptarė plėtros planus Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ir technologijų startuolio „Cast AI“ vadovai bei JAV rizikos kapitalo atstovai aptarė įmonės plėtros planus Lietuvoje, antradienį pranešė ministerija.

„Mūsų šalies technologijų sektorius sparčiai auga ir prie šio augimo svariai prisideda Lietuvoje veikiančios ir pažangius sprendimus kuriančios JAV technologijų įmonės, tarp jų – pasaulinė savo srities lyderė „Cast AI“, – pranešime sakė A. Armonaitė, Vilniuje susitikusi su „Cast AI“ vadovybe.

Jai bei JAV investuotojams ministrė ir „Investuok Lietuvoje“ atstovai pristatė technologijų sektorių ir pagrindinius pranašumus, šalies investicinę aplinką.

„Cast AI“, turintis Lietuvoje pagrindinį operacijų ir technologijų centrą, kuriame dirba daugiau kaip 50 specialistų, vysto debesų kompiuterijos sprendimus. Jos sukurta automatizuota platforma naudojasi klientai visame pasaulyje. 2023 metų pabaigoje „Cast AI“ buvo pripažinta viena sparčiausiai augančių technologijų įmonių Europoje.

JAV startuolis pranešime nurodė, kad Lietuvą pasirinko dėl didelės aukštos kvalifikacijos specialistų pasiūlos.

Pernai JAV buvo ketvirtoji Lietuvos prekybos partnerė, prekybos apyvarta tarp šalių sudarė 4,76 mlrd. eurų. JAV investicijos Lietuvoje siekia 390 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
ir kiek mum kainuos ta "pletra"?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių