Dėl rusų akibrokšto Elektrėnų elektrinė dirba visu pajėgumu

Elektrėnų elektrinėje visu pajėgumu nuo šiol dirba visi trys veikiantys blokai - lietuviškos elektros energijos gamyba šoktelėjo iki rekordinių aukštumų šiais metais.

Rusų elektros perdavimo sistemos operatorius išjungė vieną perdavimo liniją į Latviją - tai padaryta be jokio įspėjimo, nors taip elgtis buvo privaloma, antradienį informuoja „Lietuvos rytas“.

„Nuo rugpjūčio 20 dienos Lietuvos elektrinė gamina daugiau nei įprastai“, - pripažino „Lietuvos energijos“ Didmeninės elektros prekybos departamento direktorius Vidmantas Salietis.

Suplanuota, kad piko valandomis Elektrėnai per valandą pagamins 850 megavatų (MW), o vartojimas Lietuvoje tuo metu siekia 1300 MW.Dėl pabrangusių gamtinių dujų Lietuvos elektrinės gaminamos elektros kaina yra 40-43 centai už kilovatvalandę - tris kartus daugiau nei vidutinė kaina rinkoje.

Dėl to staigiai pašoko elektros kaina biržoje - net iki 42,5 cento už kilovatvalandę, nors anksčiau nesiekdavo nė 16 centų.Tris kartus pabrangusi elektra biržoje šalies gyventojams vargu ar ką nors lems, nes kainos buitiniams vartotojams reguliuojamos.

Dėl išaugusių kainų nuostolių galėjo patirti tik tie tiekėjai, kurie elektros energiją savo vartotojams perka biržoje, bet jei tokia padėtis užsitęstų ilgiau, neabejojama, kad tai pajustų ir eiliniai vartotojai.Estijos elektros tinklų įmonės „Elering“ vadovas Taavi Veskimägi įsitikinęs, kad staiga uždaryta linija turėjo didelį neigiamą poveikį Baltijos šalių energijos tinklui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zilvius

Zilvius portretas
Nu ir ka gi dabar pasakys tie kuriems nereikia atomines elektrines?Cia tik vienetinis atvejis.O kas garantuoja kad rusas nesugalvos aplamai isjungt sviesa.

Runkeliai

Runkeliai portretas
priešinkitės VAE statybai,palaikykite ruskius.Ura tovarišči.

Jura

Jura portretas
O kodel nepagalvojat ,kad cia priesrinkiminis triukas ?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių