ESO: elektros tiekėjus pasirinko 95 proc. pirmojo ir antrojo etapų vartotojų

  • Teksto dydis:

Nepriklausomus elektros tiekėjus iki šiol pasirinko 94,5 proc. pirmojo ir antrojo rinkos liberalizavimo etapų vartotojų – daugiau nei 790 tūkst. iš 836 tūkst., skelbia bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Tuo metu likę 46,3 tūkst. vartotojai dabar gauna garantinio tiekimo paslaugą, kuri yra 15 proc. brangesnė nei praėjusio mėnesio vidutinė biržos kaina Lietuvos kainų zonoje. 

„Gyventojai, kurie galbūt yra nelinkę pasirašyti ilgamečių įsipareigojimų, šiuo metu itin aktyviai renkasi alternatyvą – kintamo tarifo planus, kurie yra susieti su elektros kaina, kuri susiformuoja elektros biržoje Lietuvos kainų zonoje“, – pranešime teigė ESO atstovas Paulius Kalmantas.

Pasak jo, pasirinkus nepriklausomų tiekėjų siūlomus kintamus tarifus nėra taikomas 15 proc. antkainis, o tik mažesnė tiekėjo marža.

Lietuvos energetikos agentūra (LEA) skelbia, jog vasarį, palyginti su sausiu, garantinio tiekimo kaina vidutiniškai sumažėjo 51 proc. iki 19–23 centų. 

ESO duomenimis, pernai spalio pradžioje garantinį tiekimą gavo 69,2 tūkst. klientų, lapkričio – 59 tūkst., gruodžio – 55,2 tūkst., šiemet sausį – 48 tūkst. vartotojų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Man nepasirinkus elektra per pusę metų atpigo keturis kartus. Tai kam dar rinktis koks banditas tave apiplėšinės šitoje nusikaltelių valdomoje valstybėje ?

Valstietiskas tarifas

Valstietiskas tarifas portretas
Valstieciai nori, kad jiems ir toliau kaip kolukiu laikais butu vienas valstybinis monopolininkas ir vienas tarifas. Tada valstieciams is viso nereiketu mankstinti savo mazas smegeneles.

G

G portretas
Būtent, nepasirinko, o buvo priversti "pasirinkti". Šis buitinių vartotojų išvarymas į rinką, toks pats laisvas pasirinkimas, kaip pasirinkimas į kurį kolūkį stoti, jei nestosi atimsim karvę.... dabar jau prašo vartotojų atsakomynės, nutraukti nepalankias sutartis. Ir čia vartotojai nusikalto......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių