G. Landsbergis: sankcijas norintys apeiti verslai po keturioliktojo paketo turės mažiau spragų

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tikina, kad naujasis Europos Sąjungos (ES) sankcijų Rusijai paketas labiau nei ankstesni mažins galimybes verslams apeiti bendrijos įvestas sankcijas.

„Dėl sankcijų paketo derybos vyksta ir panašu, kad mes galime turėti neblogą keturioliktąjį paketą. Stipresnį negu prieš tai buvę. Tikrai matyti, kad yra prisikaupę nemažai punktų, kuriuos įtraukėme, vėlgi aš esu dėkingas Lietuvos tarnyboms, stipriai prisidėjusioms tiek prie to paketo suformulavimo, tiek derybų metu suderėtų punktų“, – dalyvaudamas Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje Briuselyje pirmadienį LRT sakė G. Landsbergis.

„Aišku, vienas turbūt svarbiausių aspektų mums yra sankcijų apeinamumas. Šitas paketas uždaro nemažai dar likusių ar vis atrandamų spragų, paliktų kituose paketuose“, – pridūrė užsienio reikalų ministras.

Taip pat, anot Lietuvos diplomatijos vadovo, kol kas derybos tarp valstybių nėra pasibaigusios, todėl galutiniai rezultatai, G. Landsbergio vertinimu, dar gali keistis.

ELTA primena, kad vasario pradžioje skelbta, kad artėjant antrosioms karo Ukrainoje metinėms, ES rengia naują sankcijų Rusijai paketą. Agentūros dpa duomenimis, papildomos sankcijos gali būti įvestos gerokai daugiau nei 200 asmenų ir įmonių, prisidedančių prie Rusijos karinio ir technologinio stiprinimo ar jos gynybos ir saugumo sektoriaus plėtros.

Prieš tai paskelbtas ES sankcijų Rusijai paketas apėmė draudimą iš Rusijos į ES įvežti deimantus ir deimantinius papuošalus.

Jau kurį laiką galioja ir draudimas importuoti naftą, anglį, plieną, auksą bei prabangos prekes, taip pat taikomos baudžiamosios priemonės bankams ir finansų institutams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gabrieliau

Gabrieliau portretas
gal geriau papasakok kokiais būdais ir su kieno pagalba savo šeimos milijonus per trejetą metų sugebėjai paversti dešimtimis milijonų....iš kuklios valstybės tarnautojo algos .....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių