G. Nausėda: Lietuva turėtų orientuotis į ekonomikos srities eurokomisaro portfelį

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuva turėtų orientuotis į ekonomikos, o ne užsienio politikos sritį kuruojantį Europos komisaro portfelį.

„Užsienio reikalus valdančių portfelių praktiškai nebeliko arba jie labai pritemptai siejami su užsienio politika“, – Kalvarijoje pirmadienį žurnalistams sakė prezidentas.

Europos Sąjungos (ES) lyderiai jau sutarė, kad vyriausiąja Bendrijos įgaliotine užsienio reikalams ir saugumo politikai taps Estijos premjerė Kaja Kallas (Kaja Kalas).

„Manau, kad Lietuva puikiausiai galėtų orientuotis į ekonominius portfelius, kurie yra nemažiau svarbūs. (...) Tie portfeliai leis Lietuvos atstovui dalyvauti svarbiuose europiniuose projektuose“, – kalbėjo šalies vadovas.

Žiniasklaida ir konservatoriai pagrindiniu kandidatu užimti Lietuvos kandidato į eurokomisarus vietą įvardija užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį.

„Pastaruoju metu metu tai tapo tokia keista diskusija – komisaras Landsbergis arba nebetęsiame diskusijos. Tai toks nekonstruktyvus požiūris“, – teigė prezidentas.

Man ekonomika sunkiai dera su pono Gabrieliaus Landsbergio domėjimosi sfera.

 

„Man ekonomika sunkiai dera su pono Gabrieliaus Landsbergio domėjimosi sfera“, – sakė jis.

G. Landsbergis savo kandidatūros kol kas nekomentuoja, tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė yra teigusi, jog partijos kolega būtų puikus komisaras, o prezidentas sakė matantis geresnių kandidatų.

Praėjusią savaitę Ursulą von der Leyen (Urzulą fon der Lajen) patvirtinus Europos Komisijos (EK) vadove antrai kadencijai, turėtų prasidėti oficiali procedūra dėl Lietuvos siūlomo kandidato į eurokomisarus.

Anot prezidento, dėl to komisaro atranka Lietuvoje turėtų būti greitesnė.

„Šiandien aš jau tikrai norėčiau šį procesą paspartinti. (...) Turime labai greitai tarpusavyje susitarti, (...) kokius kandidatus siūlome ir šitą praeiti kaip galima greičiau“, – kalbėjo šalies vadovas.

Anot G. Nausėdos, U. von der Leyen išreiškė pageidavimą, kad būtų pasiūlyti bent du kandidatai – vyras ir moteris.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen yra sakiusi, kad Lietuvos kandidatas į EK tikriausiai bus tvirtinamas rugpjūčio mėnesį, tam bus šaukiama neeilinė parlamento sesija.

Lietuvoje kandidatui į komisiją turi pritarti Vyriausybė, Seimas ir prezidentas, dėl visų kandidatūrų galiausiai dar spręs Europos Parlamentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keidanskas

keidanskas portretas
Ko ten laužosi Nausėda dėl to anūko?Kiba bijo savo paties pagarbinto valdovu senio?Aha,viename feisbuko vaizdelyje senis knerkė,kad girdi,kaip tai Lietuva buvo be vadovo?Jis jau seniai,pasirodo,pasiskyręs karūną.Aha,o dar kitur skaičiau gal kokio bumblauckio ar to prodažno valatkos stumdymus,kad neva senis, draugs landsbergis, kilęs iš XIII amžiaus vokiečių riterių ,kokio velnio pasilikusių Lietuvoje.Žėk ,senis dabar prie valdovo dar užsišiks ir ,,fon ''priedo...Riteris apsiškęs- perkrikštas jis, o ne vokietis.

parmazonas

parmazonas portretas
Koks jis gali būt komisaras tas piemuo anūkas?Priužsieniavo asilas,o apie ekonomiko vietą te ir nesvajoja.Juk pats kadaise buvo prisipažinęs ,kad jam ekonomika yra tamsus miškas.Sugrįžkim prie Kitajaus.Kad ir ne kokios buvo kinų prekės,bet ,dėl jų pigumo tiesiogiai patiems atsivežant,jas dar apsimokėjo pirkto, o dabar po to piemens kovos su drakonu mes tą šlamštelį jau perkame per lenkų,slovėnų ar dar kitus tarpininkus.Turguje pažiūrėk į bent kokią prekę,tai ten kartais gali rast kainas zlotais.Mes tuo tarpu lenkams 1:1 jau mokam jaurais.Tai ar negana mums to pusgalvio nesąmonių,kad jį dar ,etikmatj,kokiu ten komisaru turime siųst bardako darymui?

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
bijai raudonkoncerviu draugas prezidente o kaip bijai...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių