Panevėžyje užsimota statyti hidroelektrinę

  • Teksto dydis:

Šalia Nevėžio užtvankos, prie "Ekrano" marių, netrukus gali atsirasti mažoji hidroelektrinė. Panevėžio valdžia nutarė iš būsimų investuotojų reikalauti, kad elektrinė atliktų ir edukacine, ir pramoginę funkciją, rašo "Lietuvos žinios".

"Miesto vadovai pareikalavo, kad hidroelektrinė atliktų ir edukacinę funkciją. Tarėmės, jog statinys galėtų turėti peršviečiamą sieną - tada žmonės matytų, kaip gaminama elektra", - teigė hidroelektrinę ketinantis statyti Donatas Remeikis.

Pasak jo, jau suskaičiuota, kad į hidroelektrinės statybą investicijos sieks 500 tūkst. eurų. Įrenginys dirbs ir elektrą gamins be pertraukų. Aplinkai elektrinė neturėtų kenkti, žuvys nuo turbinų būtų apsaugotos specialiais užtvarais. Tikimasi, jog hidroelektrinė pagamins 600-700 tūkst. kilovatvalandžių elektros energijos per metus ir atsipirks per 10-12 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JOO

JOO portretas
Ant Nevėžio Kruosto HES jau stovėjo , aukščiau Kėdainių 10 km. Teberiogso iki šiol griuvėsiai lyg po karo.Galėtumėt išvalyti griuvėsius arba pastatyti žaislinę 50KVA elektrinę.

Aksioma

Aksioma portretas
Pirma apsirūpinkite vandeniu. O peršviečiamos sienos rodytų, kad taieilinė pokazucha už tokius pinigus. Tuomet viešai rodykite ir rodmenis kiek kasdien pagaminate elektros. Na, žaislinė su būtinu vandens sanitariniu kiekiu miestui gal ir žaismingai atrodytų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių