Premjeras: esame suinteresuoti investicijomis į skalūnų dujas

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Amerikos Valstijoje (JAV) viešintis premjeras Algirdas Butkevičius pabrėžė, kad Lietuva suinteresuota pritraukti skalūnų žvalgybos ir gavybos įmones investuoti Lietuvoje.

Kaip pranešė Vyriausybė, A.Butkevičius apsilankė viename iš produktyviausių JAV „Marcellus“ skalūnų telkinyje, esančiame Pensilvanijos valstijoje, ir susitiko su Pitsburgo universiteto atstovais.

“Tikiuosi, kad susitikimas su jumis – šios srities ekspertais – ir didžiulė JAV patirtis žvalgant ir eksploatuojant skalūnų išteklius suteiks mums naudingos informacijos ir naują postūmį siekiant pasinaudoti šiais energetikos ištekliais“, – sakė Lietuvos premjeras, pridurdamas, kad tai taip pat pasitarnautų šalies energetinei nepriklausomybei.

Premjeras pabrėžė, jog skalūnų žvalgybai ir gavybai Lietuvoje rengiamos patrauklios sąlygos.

„Tikiuosi, kad Lietuvos Seimas pritars mūsų pasiūlymui skalūnų gavybą pirmus trejus metus apmokestinti 1 proc. tarifu, suprantant, kad investuotojai per pirmus metus prisiima didelę riziką“, – teigė A.Butkevičius.

Lietuvos valdžiai pakeitus mokesčių, teisinę ir reguliavimo aplinką, pernai spalį JAV energetikos kompanija „Chevron“ pasitraukė iš skalūnų dujų gavybos konkurso.

Pasak aplinkos ministro Kęstučio Trečioko, naujas konkursas gali būti paskelbtas kitų metų pavasarį, kai Seimas priims Angliavandenilių mokesčio įstatymo pataisas, kurios numato pirmus trejus metus jų gavybą apmokestinti 1 proc. tarifu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas

kas portretas
tie "mes suinteresuoti", ar tik ne jankiai, kurie dėl gamtinių išteklių visur sukelia chaosą, karus

ne

ne portretas
tokiai mažai Valstybei draskyti žemės gelmes leidžiant neaiškios kilmės chemikalus yra pražūtinga, ypač kai tą daryti leidžiam kitataučiams, kuriems svarbu tik pelnas. Juk mums patiems teks srėbti avarijų padarinius ir dar neaišku ar tai bus įmanoma padaryti. O skalūnų dujų propaganda naudinga tik JAV, norint kaip nors sužlugdyti Rusiją. Tačiau, manau, kad likus pasaulyje karaliauti tik JAV, niekam nuo to nebus geriau. Vis tik pasaulyje turi įsivyrauti pusiausvyra, kad būtų kam sutramdyti išsišokėlius.

....

.... portretas
Tūpiems komentatoriams nereikia jokių investicijų, geriau emigracija ar darbas už Butkevičiaus nustatytą minimumą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių