Rizikos kapitalas: žingsnį į priekį žengėme, bet iki Liuksemburgo dar toli

  • Teksto dydis:

Lietuvoje rizikos kapitalo investicijų jau sulaukė keliasdešimt įmonių, o visas sektorius pagaliau sulaukia ir valstybės dėmesio. Specialistai pripažįsta, kad pažanga siekiant Lietuvą paversti tokių fondų steigimo centru padaryta, vis dėlto iki priartėjimo prie Liuksemburgo pasiekto lygio dar laukia ilgas kelias, rašo "Verslo žinios".

"Šiandien į šį sektorių jau investuota apie 113,5 mln. eurų, o nuo 2010 metų rizikos kapitalo finansavimą gavo maždaug 76-ios smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės.

asitikėjimą rinka rodo ir globalių rizikos kapitalo investuotojų, kaip "Intel Capital", "Accel Partners" ir "Nokia Ventures", pritraukimas", - teigė Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacijos valdybos pirmininkas Simonas Gustainis.

Tačiau, pasak jo, Lietuvoje dar reikia kurti rizikos kapitalo palaikymo politikos modelį. Jo teigimu, rizikos kapitalo ekosistemos plėtrai reikia bendros ilgalaikės vizijos ir viešinimo, subalansuotos mokesčių bazės ir teisinio reguliavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meryl Heitinga

Meryl Heitinga portretas
Jūs buvote ieško konkretaus paskolos pasiūlymą? Gal teisėtas skolintojas didelių paskolų arba pigius ir greitai paskolos 2% per metus mokėti už avarinių sąskaitas ir skolas? susisiekite su mumis dabar, financialassuranceloans@gmail.com
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių