Seime veiks Žaliojo vandenilio technologijų plėtros Lietuvoje grupė

Seime įsteigta Žaliojo vandenilio technologijų plėtros Lietuvoje grupė. Jos vadovu išrinktas Seimo narys Vytautas Gapšys, o pavaduotoju Kasparas Adomaitis.

Naujai įsteigtos grupės tikslas yra aktyviau įtraukti parlamento narius aptariant žaliojo vandenilio technologijų plėtrą ir galimybes, skatinti įstatymų leidėjų diskusijas siekiant užtikrinti, kad Lietuva efektyviausiai išnaudotų atsiveriančias naujas galimybes energetikos sektoriuje.

Žaliojo vandenilio technologijų plėtra aktyviai aptarinėjama Europos Sąjungoje ir kitose pasaulio šalyse, o per artimiausius šešerius metus skaičiuojama, kad tokio vandenilio gamyba išaugs daugiau nei 50 kartų.

Pasak V. Gapšio, žaliuoju vandenilis vadinamas tada, kai jo išgavimui pasitelkiami atsinaujinantys energetikos ištekliai, kurių vis daugiau diegiama ir Lietuvoje.

Naujos parlamentinės grupės vadovo teigimu, šiuo metu Vyriausybė vandenilio technologijų plėtrai Lietuvoje yra numačiusi 20 mln. eurų finansavimą iš Europos Sąjungos Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano. Energetikos ministerijos iniciatyva įsteigta vandenilio gamybos, saugojimo, transportavimo ir panaudojimo klausimus nagrinėjanti Lietuvos vandenilio platforma, o kitąmet turėtų būti parengtos  Vandenilio plėtros Lietuvoje gairės ir jų įgyvendinimo veiksmų planas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai ji ruosesi pasaodinti uz maxinacijas

o tai ji ruosesi pasaodinti uz maxinacijas portretas
vancis issisuko ar issuko!

kotas

kotas portretas
Gapšiui ne žaliąjį vandenilį o rusišką vodočką pilstyti.

>

> portretas
Tad ,be "jo-ju",sutimo,net negalvokit,"jie" dalins "licencijas","jie" juk "specialistai","jie,juk, grupe draugu" .... !? P.S Tikejau,kad versla daro verslinkai,pasirodo, tik "jie","jie-jos" jau ir kosmose uzsieme pozicijas,be "ju",be "draugu" ne pro kur ... !!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių