Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sutarčių sudarymui – nauja tvarka

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos parengtoms geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo viešosios sutarties sąlygoms ir atsiskaitymo už šias paslaugas tvarkai.

Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo viešosios sutarties sąlygų projekte siūloma nustatyti atsiskaitymo tvarką abonentams, kuriems dėl techninių ar kitų priežasčių negalima įrengti atsikaitomųjų apskaitos prietaisų. Taip pat įtvirtinamos geriamojo vandens tiekimo ir vartojimo ribos, nuotekų ir paviršinių nuotekų atidavimo ribos. Numatoma ir įtvirtinama atsakomybė už sutartinių įsipareigojimų nevykdymą.

Atsiskaitymo už geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą projekte nustatoma šių paslaugų apmokėjimo tvarka ir sąlygos. Taip pat apibrėžiamas abonentų atsiskaitymas už suteiktas paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugas, padidėjusios ir savitosios taršos nuotekų valymo paslaugas. Nustatoma atsiskaitymo už suteiktas nuotekų transportavimo paslaugas tvarka. Projekte reglamentuojama ir suvartoto geriamojo vandens ir išleistų nuotekų kiekio nustatymo tvarka, kai asmuo nėra pasirašęs geriamojo vandens tiekimo ir (arba) nuotekų tvarkymo viešosios sutarties arba atsisako ją pasirašyti. Taip pat nustatomas bazinis nuotekų, įskaitant paviršinių, užterštumas, kurį viršijus skaičiuojama papildoma kaina už nuotekų valymą.

Šiais projektais siekiama įgyvendinti nuo 2014 lapkričio 1 dienos įsigaliojusio Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymo nuostatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių