Vokietija teigia, kad Vengrijos pirmininkavimas ES daro daug žalos

  • Teksto dydis:

Vokietijos užsienio reikalų ministerija penktadienį pareiškė, kad Vengrija per 12 pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) dienų pridarė „daug žalos“.

Atstovas Berlyne pavadino Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbáno vizitus Maskvoje ir Pekine „individualiomis vengrų pastangomis, kurias stebime su didele nuostaba ir skepsiu“.

Jis sakė, kad V. Orbánas neatstovavo ES.

Kalbėdamas apie galimus padarinius dėl šių vizitų, atstovas pažymėjo: „Matysime, kaip tęsis Vengrijos pirmininkavimas Tarybai. Dabar yra 12 diena ir jo metu jau buvo pridaryta daug žalos“.

Vyriausybės atstovo pavaduotojas Wolfgangas Büchneris savo ruožtu nurodė, kad V. Orbánas gali keliauti kur tik panorėjęs. „Nepriimtina tai, kad jis keliauja po pasaulį sudarydamas įspūdį, jog jis tai daro kitų vardu. Tikrai bus toliau diskutuojama apie tai, kaip su tuo tvarkytis“, – pridūrė jis.

Prieš šią savaitę Vašingtone vykusį NATO viršūnių susitikimą V. Orbánas Maskvoje susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, o vėliau Pekine dar susitiko su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu.

Per abu vizitus, be kita ko, buvo diskutuojama apie galimus taikos pasiūlymus Ukrainai, kuri daugiau nei dvejus metus stengiasi atremti Rusijos invaziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
lietuvos prezidentas gal irgi noretu tokiu protingu ir saziningu buti bet jau per velu nes gyliai iklimpes i smirdanti politini ir nieksiska mesla dusia uz doleri velniui pardaves o vengrijos pirmininkavimas tai drasus kelias saziningas poelgis ir sviesi ateitis ir siandien vengrai bijo tik vieno kad i orbana jankiu isakymu kaip i trampa nebutu pasikesinta nuzudyti

Pagarbai

Pagarbai portretas
Tas tavo šaunuolis su populustais susidejo, toli neis subliukš burbulas populizmo

Tam - KVAILYS

Tam - KVAILYS portretas
Debiloide, reptiloide, mėšlynės daržinės iškamša. Matyt gerai tau suveikė vakcinacija. Už Vengriją, už taiką!
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių