Muitinė neleis apeiti sankcijų

Lietuvos muitinė sugriežtino reikalavimus eksportuojamų, taip pat reeksportuojamų ar gabenamų tranzitu iki penkerių metų senumo automobilių dokumentams.

Eksportuojant, reeksportuojant ar gabenant tranzitu ne senesnius kaip penkerių metų automobilius, kartu su papildomais dokumentais privalu muitinei pateikti deklaraciją, kurioje gamintojas patvirtina, kad jam žinomas jo pagamintų prekių naudotojas ir yra tikras, kad prekės nebus naudojamos nesilaikant tarptautinių sankcijų taikymo sąlygų.

Be to, eksportuojant, reeksportuojant ar tranzitu gabenant į Baltarusiją lengvąjį automobilį, kai jį įsigijo fizinis asmuo, automobilį išvežti gali tik pats savininkas (transporto priemonę įsigijęs fizinis asmuo, o ne artimas šeimos narys ar giminaitis, pateikęs savininko įgaliojimą).

Sugriežtintos priemonės taikomos įgyvendinant šiemet gegužės 9-ąją Vilniuje pasirašytą penkių ES valstybių muitinių susitarimą dėl vienodų kontrolės priemonių, susijusių su sankcijų įgyvendinimu.

Sugriežtintos priemonės taikomos įgyvendinant penkių ES valstybių muitinių susitarimą.

Lietuvos muitinė vadovaujasi ES reglamentu dėl ribojamųjų priemonių, atsižvelgdama į Rusijos veiksmus, destabilizuojančius padėtį Ukrainoje, kuriuo draudžiama tiesiogiai ar netiesiogiai parduoti, tiekti, perduoti ar eksportuoti fiziniam ar juridiniam asmeniui, subjektui ar organizacijai Rusijoje arba naudojimui Rusijoje.

Nustačius, kad eksportuoti į trečiąsias šalis lengvieji automobiliai buvo įregistruoti Rusijoje, tai bus laikoma ES reglamento pažeidimu. Eksportuotojas bus apie tai informuotas, atliktas tyrimas. Eksportuotojui nebus leidžiama atlikti eksporto muitinės procedūrų lengviesiems automobiliams iki tyrimo pabaigos.

Eksportuojamiems, taip pat reeksportuojamiems ar gabenamiems tranzitu iki penkerių metų senumo automobiliams privaloma pateikti ir šiuos dokumentus:

apmokėjimą už prekes ir prekių pirkimo–pardavimo sutartį, dokumentą, patvirtinantį pinigų gavimą iš pirkėjo (banko sąskaitos išrašą);

jeigu automobilis vyksta ne sava eiga – transportavimo dokumentus ir apmokėjimo už automobilio transportavimą iki jo perdavimo gavėjui trečiojoje šalyje dokumentus (transportavimo kompanijos banko sąskaitos išrašą);

pažymą apie galutinį prekių gavėją (jei juridinis asmuo – įmonės registracijos pažymėjimo išrašą) ir paaiškinimą, kur prekės bus naudojamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Is karto kacapu sumazejo.

va taip ,dašuto

va taip ,dašuto portretas
prie klaipedos iskart xaxolu sumazejo auto.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių