Žiniasklaida: pastačius naują korpusą, parduodami Vilniaus psichikos sveikatos centro pastatai

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto psichikos sveikatos centras aukcione už 5,18 mln. eurų parduoda sostinės Vasaros gatvėje esančius ligoninės pastatus, antradienį skelbia portalas „Verslo žinios“.

Pirkėjams iki rugsėjo 19 dienos siūloma įsigyti septynių 1–2 aukštų gydymo ir administracinės paskirčių pastatų kompleksą 1,2 hektaro ploto panaudos teise valdomame valstybiniame sklype, bendras parduodamų statinių plotas – 2.6 tūkst. kv. metrų.

„Naujo psichikos sveikatos centro korpuso, leidusio optimizuoti veiklą ir atlaisvinti istorinių statinių kompleksą, statybos baigtos 2024-ųjų birželį. Dar šiek tiek užtruks baldų gamyba ir skyrių perkėlimo darbai“, – portalui teigė Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro direktorius Martynas Marcinkevičius.

Aukcione pasiūlyti pastatai ir sklypas yra atskirti nuo ligoninės, trys iš septynių pastatų yra įtraukti į Kultūros vertybių registrą. Skelbiama, kad visiems parduodamiems statiniams yra reikalinga rekonstrukcija, vienas iš jų avarinės būklės.

Parduoti Vilniaus miesto psichikos sveikatos centrui priklausančius pastatus Vilniaus miesto taryba nusprendė praėjusių metų spalio pabaigoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių