Netikėto vizito į Kyjivą antradienį atvykęs JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) drauge su ukrainiečių kolega aplankė piceriją, kurią įkūrė karo veteranas.
Vasario 9 d. – Picų diena. Kokią rinktis, su ananasais ar be, ar valgyti picos kraštelius, – tai geriausia išgirsti iš tų, kurie žino, kaip valgo patys italai. „Pizza verde“ picerijos savininkas Gintautas Ingileika su LNK žurnaliste pasidalijo jo restorane gaminamų picų išskirtinumu ir kitomis įdomybėmis apie picas.
Atvėsus orams vis mieliau lauko pramogas iškeičiame į jaukų pasisėdėjimą namuose, o idealia vakaro pramoga tampa geras filmas, sušildantis patiekalas ar gardus desertas. Būtent tokiems kulinariniams eksperimentams kviečia TV3 laidos „Kotrynos burtai“ rengėja Kotryna Starkienė. Ji įsitikinusi – tokie receptai patiks ne vien vaikams!
Migruojančiam pieviniam žiogui, geltonajam sliekui ar naminiam vikšrui vietos yra ne tik pievose, bet ir ant europiečių stalo. Iš vikšrinių miltų net kai kurie picų kepėjai Italijoje pradėjo kepti picas, tačiau tuo džiaugiasi ne visi, pasakojama LNK reportaže.
„Esu skanaus maisto gerbėja ir kviečiu jus gaminti, ragauti ir mėgautis maistu drauge. Dalijuosi tiek laiko patikrintais receptais, tiek naujais atradimais“, – taip instagramo paskyroje „Ragautoja“ prisistato Augustė Petkutė, kuriai maisto gaminimas padeda atsipalaiduoti.
Šiais laikais picai atsispirti gali nedaugelis, o vis labiau įsibėgėjant šiltiems orams, šis patiekalas tampa tiesiog nepakeičiamu draugų būryje. Ir nors dabar galima paragauti pačių įvairiausių picų, TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis sugebės nustebinti net ir didžiausius gurmanus.
Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas nusiteikę tradiciškai ir siūlo pasigaminti visiems puikiai pažįstamus patiekalus.
Sparčiai artėjantys mokslo metai įpareigoja tėvelius dar daugiau dėmesio skirti vaikams – ne tik paruošti juos mokyklai, bet ir stiprinti mažųjų imunitetą, idant po vasaros atostogų sugrįžus į mokyklos suolą nepritrūktų energijos ir neužkluptų ligos. Vaikų mityboje itin svarbūs yra pieno produktai ir reguliarus jų vartojimas. O tam, kad šie vaikams būtų patrauklesni, pravers kelios prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovo Aido Polenino siūlomos pieniškų gardėsių idėjos.