„Eurovizijos“ dainų konkurso ir olimpinių žaidynių organizatorius, šviesaus atminimo Anglijos karalienės Elžbietos II bei Džeimso Bondo šuolį parašiutu iš sraigtasparnio surengęs britas Martinas Greenas atvyksta į Vilnių.
„Šį pastatą tikrai prikėlėme iš numirusių. Tai, kad šiandien čia šilta, šviesu ir jauku, tik dar sustiprina mūsų viziją apie Merkinės dvarvietę – kultūros, kelionių, gero maisto, lėtų pramogų ir poilsio vietą“, – tokiais žodžiais svečius praėjusį savaitgalį pasitiko vienas iš Merkinės fabriko įkūrėjų, žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius.
Jau sekmadienio vakarą per TV3 startuoja intriguojanti laida „Vytaro ferma“, kurios centre – žurnalisto, keliautojo, gastronomo, o pastaruoju metu dar ir fermerio Vytaro Radzevičiaus bandymas iš miestiečio tapti... kaimiečiu. Prieš dešimtį metų Dzūkijos miškuose įsigijęs sodybą, dabar laidos herojus labai rimtai nusiteikęs plėsti šeimos ūkį, mėginti iš jo išsilaikyti, o savo vykusius ir nevykusius bandymus kas savaitę rodyti žiūrovams.
Su iškovota laisve atsivėrė ne tik sienos, bet ir galimybė ragauti visą pasaulį. Išmokome kepti didkepsnius, susidraugavome su jūrų gėrybėmis, sužinojome, kas yra trumai ir turime aliejų someljė.
Nesvarbu, esate vegetaras ar valgote mėsą, mėgstate riebiau ar lengvą maistą, bet kurio patiekalo gamybą palengvinti ir patobulinti gali tinkamai parinkti prieskoniai. Kaip užpildyti savo prieskonių lentyną, kad galėtume skoniais papildyti bet kurį gaminamą patiekalą, pataria kulinaras Vytaras Radzevičius ir tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė.
Lietuvos keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius kviečia visus į du susitikimus šią vasarą: 2022 m. liepos 13 d., 19 val. Kaune, renginių cikle „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ svetingumo komplekse „Monte Pacis“ bei liepos 16 d. 18 val. Vasaros terasoje sostinėje.
Žinomas kulinaras Vytaras Radzevičius įsitikinęs – maisto gryname ore skonis neretai yra ypač magiškas, o kartu simbolizuoja visų mūsų grįžimą ten, kur ir priklauso – į gamtą. Grynas oras, kvapnūs kepsniai ir gera kompanija – ar kas galėtų būti maloniau šiltą vasaros vakarą? Būtent tokiai patirčiai, tapęs naujosios laidos „Lidl grilio talentai“ vedėju, Vytaras nuo kito penktadienio pakvies ir kitus bendraminčius. Gaminti vasarą dar niekuomet nebuvo taip paprasta.
Keliautojas, žurnalistas, laidų vedėjas, rašytojas, kulinaras Vytaras Radzevičius daug laiko pastaruoju metu leidžia savo ramybės oazėje – vienkiemyje Dzūkijos miškuose už Merkinės. Lietuvą gausiai nuklojęs sniegas jo neišgąsdino, priešingai – suteikė džiaugsmo ir mintimis grąžino į vaikystę.
Pusę pasaulio išmaišęs žurnalistas, keliautojas ir gastronomas Vytaras Radzevičius dėl karantino šiemet buvo priverstas atsisakyti tolimų kelionių. Visgi, panašu, jog V. Radzevičius sėdėti rankų sudėjęs negali ir vietoj nuotykių kupinų kelionių šiemet laiką leidžia prie puodų.