Teismo antstoliai įsiveržė į BP biurą Maskvoje (papildyta)

Teismo antstoliai trečiadienį įsiveržė į Didžiosios Britanijos BP naftos prekybos padalinio Maskvoje biurą, sakė šaltiniai bendrovėje.

TNK-BP smulkiųjų akcininkų advokatas pareiškė, kad, teismo sprendimu, antstoliai atlieka dokumentų, susijusių su jo klientų ieškiniu bendrovei BP, poėmį.

Daugumai BP darbuotojų rekomenduota neiti į darbą, sakė šaltiniai.

Antstoliai patvirtino, kad daro kratas BP prekybos padalinyje.

Advokatų biuro „Linija prava“ partneris Dmitrijus Čepurenka pranešė pareiškime raštu, kad per kratas antstoliai mėgina surasti dokumentus, susijusius su neįvykusiu stambios TNK-BP akcininkės - BP sandoriu su didžiausia Rusijos naftos bendrove „Rosneft“.

Kad šis sandoris būtų panaikintas, pasiekė TNK-BP akcininkai Rusijoje - konsorciumas AAR. Dabar AAR mėgina per Stokholmo arbitražą pasiekti, jog būtų pripažintas faktas, kad bendrovė BP pažeidė susitarimą su akcininkais.

Lygiagrečiai BP į teismą padavė ir TNK-BP smulkieji akcininkai, kurie mano, kad mėginusi sudaryti aljansą su TNK-BP varžove - „Rosneft“ BP suvaržė jų interesus.  

Siekdami pagrįsti savo pretenzijas smulkieji akcininkai per teismą pareikalavo pateikti jiems kai kuriuos dokumentus, tarp jų dokumentus dėl partnerystės su „Rosneft“, sakė agentūrai „Reuters“ advokato atstovė.

„Mes dar kartą kreipėmės į Tiumenės srities Arbitražo teismą, prašydami pakeisti priemones įrodymams motyvuoti, ir rugpjūčio 30 dieną teismas leido teismo antstoliui apžiūrėti bendrovės “BP Exploration Operating Company Limited„ dokumentus“, - sakoma D.Čepurenkos pareiškime.

Kaip pranešė „Reuters“ korespondentui BP kaimynystėje esančių bendrovių darbuotojai, trečiadienio rytą prie  bendrovės biuro privažiavo du automobiliai „Gazel“, iš kurių išlipo maždaug 15 žmonių juodais drabužiais su užrašu „Specialioji tarnyba“ ant nugaros. Specialiosios tarnybos darbuotojai užblokavo aukštą, kuriame įsikūrusi „BP Trading“ atstovybė.

Pasak jų, antstoliai paprašė eilinių BP darbuotojų palikti patalpą, biure liko tik bendrovės vadovai ir juristai.

Britų BP vertina teisėsaugos institucijų veiksmus kaip spaudimą jos verslui

Didžiosios Britanijos bendrovė BP vertina Rusijos teisėsaugos institucijų atliekamą dokumentų poėmį jos biure kaip spaudimą bendrovės verslui Rusijos Federacijoje, pranešė žurnalistams BP vadovas Rusijoje Jeremy Huckas.

„Mūsų nuomone, teismo sprendimas, pagal kurį mūsų biure yra Prochorovo (ieškovo) atstovai ir teismo antstoliai, neturi teisėto pagrindo. Biuro darbas paralyžiuotas. Mes vertiname šiuos veiksmus kaip spaudimą BP verslui Rusijoje“, - sakė jis.

Taip pat, pasak jo, teisėsaugos institucijų veiksmai BP biure gali tęstis iki savaitės pabaigos.

Pasak J.Hucko, biure buvo apie dvi dešimtys tikrintoj, tarp kurių minimas teismo antstolis, teisėsaugininkai ir ieškovo Andrejaus Prochorovo atstovai, turintys pastarojo įgaliojimus.

J.Huckas nurodė, kad teismo sprendimu A.Prochorovo atstovams leistinos tikrinti informacijos sritis yra neribota.


Šiame straipsnyje: BP

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių