Pilies žiede – raudonos dangos likučiai

Pernai rudenį ties Pilies žiedu buvo įrengta raudonos dangos zona, turėjusi užtikrinti geresnį ratų sukibimą, tačiau dabar liko tik nuotrupos. Savivaldybės atstovai tikina, kad sprendimas pasiteisino, todėl žada dangą atnaujinti.

Nuo P. Vileišio tilto ties Pilies žiedu praėjusių metų rudenį buvo įrengta vairuotojams retai sutinkama raudona zona. Tąkart miesto atstovai aiškino, esą speciali danga padės sukibti ratams su asfaltu ir tai sumažins eismo įvykių. Ryškiai raudona danga neatlaikė nė metų. Dabar ties šia vieta yra tik dangos likučiai, pro kuriuos šviečiasi įprastas asfaltas.

„Kauno diena“ pasidomėjo, ar toks eksperimentas pasiteisino, o gal danga nekokybiška, kad taip greitai nusidėvėjo? Taip pat pasiteiravome, ar planuojama Pilies žiede atnaujinti šią raudoną zoną.

Nusidėvėjo: Pilies žiede įrengta raudona zona bus atnaujinta. / Regimanto Zakšensko nuotr.

„Danga tikrai bus atnaujinta. Ji skirta geresniam automobilio sukibimui su asfaltu. Kaip mes matome, tai pasiteisino, nes šioje vietoje sumažėjo eismo įvykių, kuomet kliudomi borteliai ar kitos transporto priemonės.

Reikia suprasti, kad ši danga, kaip ir horizontalusis kelio ženklinimas, nuolat dėvisi, o automobilių srautas šioje vietoje tikrai didelis, todėl dangą reikės nuolat prižiūrėti. Ant eismo juostų automobiliai mažiau užvažiuoja, o ši danga padengė visą gatvės plotą, todėl ir greičiau nusidėvėjo“, – komentavo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Jis teigė, kad Kaune tokia technologija kiek anksčiau taikyta prie kai kurių pėsčiųjų perėjų. Pilies žiede ji taip pat buvo išbandyta ir esą davė teigiamų rezultatų.

Regimanto Zakšensko nuotr.

„Jei čia įrengtume raudoną asfaltą, jis tik atkreiptų vairuotojų dėmesį, bet neduotų norimo sukibimo efekto. Pati technologija iš tiesų yra gera“, – teigė eismo specialistas.

Pasak Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo, kol kas kitose Kauno vietose raudonos zonos įrengti neplanuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patarimas

patarimas portretas
dažykite vaivorykštės spalva-iškrypėliai pasirūpins, kad dažai neišbluktų

G

G portretas
Tai akivaizdu kad pasiteisino. Kuo daugiau nekokybiškų darbų, tuo daugiau rangos konkursų. Iš esmės tai ekonomikos variklis.

Cha

Cha portretas
Tikras kaunietis krabo nešlovins!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių