Šilainių gyventojai kviečiami diskutuoti dėl Rasytės gatvės

Trečiadienio vakarą Šilainių gyventojai kviečiami diskutuoti dėl eismo Rasytės gatvėje pertvarkymo.

„Kauno diena“ vasario pradžioje rašė, kad Eismo saugumo komisija nusprendė pertvarkyti eismą Šilainių mikrorajone Rasytės gatvėje: nuo Jotvingių gatvės Kuršių gatvės link esančioje atkarpoje bus įvestas vienpusis eismas.

Kaip portalui pasakojo miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras, tokios eismo tvarkos Rasytės gatvėje paprašė Šilainių seniūnija, pasitarusi su gyventojais.

„Šioje gatvės atkarpoje abiejose pusėse statomi automobiliai, todėl pravažiavimui lieka labai mažai vietos. Svarstydami šį klausimą rinkomės iš dviejų sprendimo būdų: ar apriboti automobilių statymą, ar pasirinkti vienos krypties eismą“, - pasakojo P.Keras.

Pasak jo, įvedus vienpusį eismą šioje gatvės atkarpoje bus stebimi transporto srautai ir, jeigu tvarka nepasirodys efektyvi, bus sugrąžintas dvipusis eismas.

„Šiųmetė žiema parodė, kad eismo problema Rasytės gatvėje didžiulė. Kadangi dalyje gatvės statomi automobiliai, tai užpusčius sniegui valymo mašinos negalėjo pravažiuoti, todėl du vaikų darželiai ir P.Mašioto pradinė mokykla nesulaukė maisto. Dvi dienas vaikai buvo maitinami sausu daviniu. Minėtos mokyklos direktorė kreipėsi į seniūniją, o mes savo ruožtu - į Eismo saugumo komisiją“, - portalui pasakojo Šilainių seniūnijos vyriausiasis specialistas Paulius Tamoliūnas.

Šios gatvės ir Šilainių rajono gyventojai dėl eismo tvarkos kviečiami diskutuoti trečiadienį, 17.30 val. Šilainių vidurinėje mokykloje. 


Šiame straipsnyje: Šilainiairasytės gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių