Kontrabanda – net meteorologinių balionų pagalba: konfiskuoti šimtai pakelių cigarečių

  • Teksto dydis:

Varėnos pasieniečiai antradienį vėl aptiko du meteorologinius balionus su baltarusiškomis cigaretėmis. Šį kartą surengtos pasalos buvo rezultatyvios – sulaikyti du rūkalų pasiimti atėję vyrai.

Antradienio naktį tarnybą vykdę pasieniečiai Lazdijų rajone, ties Ežerėlių kaimu, aptiko meteorologinį balioną su prie jo pritvirtintu juodos spalvos ryšuliu.

Surengus pasalą, paryčiais sulaukta krovinio pasiimti atėjusio jauno vyro – 25-erių Druskininkų savivaldybės gyventojo.

Prie baliono pritvirtintame ryšulyje rasta 850 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Jų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – 3 731 euras.

VSAT pareigūnai sulaikytą vyrą, cigaretes ir balioną pristatė į VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardą.

Dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai druskininkiečiui surašė protokolą.

Už tokį administracinį nusižengimą įstatyme numatyta 5 200–6 000 eurų bauda.

Dar vieną meteorologinį balioną, jau sprogusį, pasienio apsaugos zonoje Lazdijų rajone, Macevičių kaimo apylinkėse, rado VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai. Prie baliono buvo pritvirtintas juoda polietileno plėvele apvyniotas ryšulys.

Surengę pasalą ir panaudoję tarnybinį šunį, vokiečių aviganę Sem, pasieniečiai sulaikė iš Baltarusijos atskraidintos kontrabandos pasiimti atėjusį jauną vyrą – 22-ejų vietos gyventoją.

Apžiūrėjus balionu atskraidintą krovinį rasta 500 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Pasieniečiai nustatė, kad lazdijietis pasienio ruože pakartotinai atsidūrė ekstremaliosios situacijos metu, neturėdamas VSAT išduoto leidimo. Už tai jam skirta 170 eurų bauda.

Dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Kapčiamiesčio pasienio užkardoje pradėta administracinė teisena.

Sulaikytas vyras po apklausos buvo paleistas, įteikus šaukimą atvykti į užkardą, kai ten bus nagrinėjama jo administracinė byla.

Sulaikytos kontrabandinės cigaretės laikinai saugomos Varėnos pasienio rinktinės pasienio užkardose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių