Teismui perduota byla dėl melagingų parodymų žiauraus elgesio su gyvūnais byloje

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Radviliškio rajono gyventojas kaltinamas dėl melagingų parodymų davimo žiauraus elgesio su gyvūnais byloje.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, ikiteisminis tyrimas dėl melagingų parodymų davimo buvo pradėtas po to, kai Šiaulių apygardos teismo teisėjų kolegija 2023 metų gegužės 15 dieną priėmė nutartį byloje, kuria prokuratūrai pranešė apie galimai liudytojo įvykdytą nusikalstamą veiką.

Teisme apeliacine tvarka buvo baigta nagrinėti baudžiamoji byla dėl gyvam šernui iltis karpiusių, audinę ir vietnamietišką kiaulę medžiokliniais šunimis pjudžiusių asmenų.

Kaltais dėl žiauraus elgesio su gyvūnais Šiaulių apygardos teismo, o vėliau ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo neskundžiama nutartimi pripažinti septyni Telšių, Šiaulių ir Radviliškio gyventojai.

Atliekant ikiteisminį tyrimą kaltinimai dėl melagingų parodymų davimo ir dokumentų klastojimo pareikšti 60 metų veterinarijos gydytojui, kuris, manoma, kaip liudytojas melavo ikiteisminio tyrimo ir bylos nagrinėjimo metu.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis teigė, kad jis, kaip veterinaras atvykęs į įvykio vietą 2017 metų liepą, pamatė į tvorą įsipainiojusį šerną, kuriam suleido vaistų nuskausminimui nuo uždegimo ir norėjo gyvūną primigdyti. Kaltinamasis teigė, kad šernas buvo gelbėjamas, o ne kankinamas.

Surinkta duomenų, kad veterinaras, manoma, tyčia suklastojo „Gydomų gyvūnų registracijos žurnalą“, įrašydamas tikrovės neatitinkančius duomenis ir tokiu būdu siekdamas padėti pažįstamiems vyrams išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Kaltinamasis žurnale nurodė, kad neva rastas sužeistas, įsipainiojęs į vielas šernas, kuriam suleisti vaistai ir vėliau jis paleistas į laisvę.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių