Dėl pokyčių Vyriausybėje prezidentas su premjere susitiks tik kitą savaitę

Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su premjere Ingrida Šimonyte aptars galimus pokyčius Ministrų kabinete tik kitą savaitę.

Apie tai Eltai patvirtino šalies vadovo patarėjas Ridas Jasiulionis. Tiesa, anot jo, politikai jau dabar neoficialiai konsultuojasi dėl Vyriausybės sudėties atnaujinimo.

„Prezidentas su ministre pirmininke neformaliai jau konsultuojasi dėl Vyriausybės sudėties, kurią pavedė ministrei pirmininkei sudaryti“, – trečiadienį Eltai komentavo R. Jasiulionis.

„Prezidento susitikimas su ministre pirmininke planuojamas kitą savaitę“, – pridūrė jis.

Pirmadienį prezidentas tikino norintis kaip galima greičiau susitikti su ministre pirmininke. Pasak G. Nausėdos, jeigu Vyriausybės vadovės pozicija esmingai nepasikeitė, būtų galima „labai greitai finalizuoti šį procesą“.

ELTA primena, kad savaitės pradžioje prezidentas pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė I. Šimonytę Vyriausybės vadove ir pavedė jai per 15 dienų sudaryti ir pateikti tvirtinti Ministrų kabinetą.

G. Nausėda yra teigęs, jog yra konkretūs ministrai, kurie, jo požiūriu, galėtų būti pakeisti po Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo. Prezidentūra jau anksčiau leido suprasti, kad labiausiai abejojama žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko darbu. Pastarosiomis savaitėmis kritikos žeriama ir sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio atžvilgiu.

Pati premjerė yra teigusi, kad svarstant Vyriausybės atnaujinimą reikia įsivertinti, ar šie pokyčiai iš tiesų leistų pasiekti geresnę kokybę atitinkamose srityse.

„Reikia žiūrėti iš racionalumo taško, ar pokytis iš tikrųjų leidžia pasiekti kažkokią geresnę kokybę. Ko nesinorėtų, tai, kad mes toje kaitoje asmeniškumų klausimus spręstume. Tikslas turėtų būti, kad mes kažką pagerintume. Tokioje dvasioje tos diskusijos ir gali vykti“, – anksčiau žurnalistams teigė I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldutė

Aldutė portretas
jau toks jis neryžtingas, kad net sunku apsakyti

Gėda

Gėda portretas
Ši “vyriausybė” įeis į Lietuvos istoriją… Košmaras kažkoks! Kaip buvo galima tokius patvirtinti? :(
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių