Ketvirtadienį paaiškės pasieniečių tarnybinių šunų čempionas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Druskininkuose paaiškės VSAT tarnybinių šunų meistriškumo čempionato nugalėtojai – bus nominuotas tiek geriausias tarnybinis keturkojis, tiek geriausia  šiose tarptautinėse varžybose besirungusi komanda.

Prieš tai ketvirtadienį tarnybinių šunų lauks paskutinė, t.y. elgsenos, rungtis, kuri vyks Druskininkų užkardos teritorijoje (Mizarų g. 59). Nuo 9 iki 11 val. pasieniečiai kviečia visus norinčiuosius atvykti į užkardą ir stebėti šią rungtį.

14 val. Druskininkų pramogų aikštėje VSAT organizuos iškilmingą čempionato nugalėtojų bei prizininkų apdovanojimo ceremoniją.

Taip pat čia veiks VSAT kinologinės veiklos ekspozicija, bus pristatoma pasieniečio profesija. Ceremonijoje pasirodymą surengs Lietuvos policijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras. Susirinkusieji bus vaišinami pasienietiška koše.

Individualioje įskaitoje pirmą – trečią vietas iškovoję kinologai ir jų šunys bus apdovanojami taurėmis, medaliais, diplomais ir prizais. Komandos, užėmusios prizines vietas, bus apdovanotos taurėmis, diplomais ir suvenyrais.

Geriausias pasieniečių šuo su savo kinologu įgis teisę atstovauti VSAT svarbiausiose užsienyje vyksiančiose varžybose.

Čempionatas Druskininkuose ir jų apylinkėse vyksta tris dienas, t. y. nuo antradienio. Jame sugebėjimus demonstruoja savo padaliniuose atrankas laimėję geriausi pasieniečių šunys iš VSAT Vilniaus, Varėnos, Pagėgių ir Pakrančių apsaugos rinktinių bei VSAT Užsieniečių registracijos centro Pabradėje. Kartu rungiasi ir geriausi Lietuvos policijos bei užsienio valstybių – Latvijos, Estijos, Lenkijos bei Moldovos –  kinologai su savo augintiniais.

Kiekvieną komandą sudaro du pareigūnai su tarnybiniais šunimis ir jos vadovas. Kovojama individualioje ir komandinėje įskaitose.

Antradienį čempionato dalyviai savo sugebėjimus demonstravo vietovės apieškos ir žmogaus paieškos rungtyje, o trečiadienį varžomasi pėdsekystės rungtyje.

Iš viso Lietuvos valstybės sienos apsaugoje šiuo metu tarnauja130tarnybinių šunų. Jie yra nepamainomi pagalbininkai sulaikant sienos pažeidėjus, kontrabandininkus ir kitus nusikaltėlius, taip pat aptinkant narkotines ir kitas draudžiamas medžiagas.

Neretai pasieniečių keturkojų pagalbos prireikia ieškant dingusių žmonių ar aiškinantis vagystes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių