Kuriose Lietuvos vietovėse situacija dėl priedangų yra prasčiausia?

Geriausia situacija dėl įrengtų priedangų didžiuosiuose miestuose yra Vilniuje ir Šiauliuose, labiausiai jų trūksta Klaipėdoje ir Panevėžyje, rodo Vidaus reikalų ministerijos (VRM) duomenys.

VRM gegužės 31 dienos duomenimis, Vilniuje šiuo metu yra 653 priedangos, jose apsaugą rastų 291 tūkst. vilniečių, dar 67 tūkst. gyventojų trūksta priedangų.

„Vilnius atrodo visai neblogai, jam trūksta apie 11 proc. priedangų“, – šią savaitę Vyriausybėje pristatydamas Civilinės saugos stiprinimo ir plėtros programą sakė vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

Kaune šiuo metu yra 321 priedanga, joje apsaugą gautų beveik 110 tūkst. gyventojų, 72 tūkst. gyventojų priedangų trūksta, tai reiškia, kad Kaune nėra apie 24 proc. reikalingų priedangų.

Klaipėdoje yra 89 priedangos, jos apsaugotų 29 tūkst. gyventojų, tačiau uostamiestyje priedangų trūksta daugiau nei dukart didesniam gyventojų skaičiui – 66 tūkstančiams klaipėdiečių.

Pasak V. Dmitrijevo, Klaipėdoje priedangų trūkumas sudaro 42 procentus.

Geriausia situacija tarp didžiųjų miestų – Šiauliuose. Čia įrengtos 108 priedangos, kurios apsaugotų beveik 60 tūkst. gyventojų, jų trūksta apie 6 proc. arba 6 tūkstančiams gyventojų.

Panevėžyje yra įrengta vos 15 priedangų, kurios užtikrintų apsaugą 5 tūkst. gyventojų – ministerijos teigimu, trūksta 46 tūkst. gyventojų, t.y. 54 proc. reikalingų priedangų.

Pasak V. Dmitrijevo, skirtingą miestų situacija lemia infrastruktūros trūkumas.

„Vieni lyderiauja įrengdami (priedangas – BNS), kiti, matyt, pasitemps sulig šita programa“, – sakė viceministras.

VRM duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra 4,2 tūkst. priedangų, kuriose apsaugą galėtų gauti apie 1 mln. – 38 proc. – gyventojų.

Ministerija yra iškėlusi tikslą, kad šalies rajonų savivaldybėse priedangose apsaugą pavojaus atveju gautų 40 proc. gyventojų, miestuose – 60 proc., o bendras šalies vidurkis siektų – 50 proc.

„Apie 19 savivaldybių jau yra išpildžiusios reikalavimus“, – sakė V. Dmitrijevas.

Civilinės saugos stiprinimo ir plėtros programoje, kurią šią savaitę patvirtino Ministrų kabinetas, numatyta iki 2030 metų įrengti ne mažiau kaip 1,9 tūkst. priedangų.

Programoje numatyta, kad priedangų įrengimui bus skirta apie 77 mln. eurų, įgyvendinti visas programoje numatytas priemones preliminariai reikės 285 mln. eurų, iš kurių apie 103 mln. eurų Europos Sąjungos lėšos.

Civilinės saugos stiprinimo ir plėtros programa paremta praėjusiais metais ministerijos parengta koncepcija, ją patvirtinti dar turės Seimas.


Šiame straipsnyje: priedangospriedangų įrengimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Jei ka je kalba apie "stoga", je turi stoga todel ir gali prihvatizuoti biudzeta. Jus tesiog nesuprantat, tas lipdukas apsaugo nuo bahuru su lazdom.

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Zmonems turi buti statomos sleptuves. Nebejuokinkite su savo priedangomis ir lipdukais. Marazmas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių