N. Grunskienė: Lietuva bendradarbiauja su Ukraina dėl galimai diversijas rengusios grupės

  • Teksto dydis:

Lietuva bendradarbiauja su Ukrainos pareigūnais dėl Rusijos užverbuotos grupės, kaip manoma, rengusios padegimus Baltijos valstybėse, Lenkijoje ir Ukrainoje, sako generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

„Mes bendradarbiaujame su Ukrainos teisėsaugos pareigūnais, konkrečiai – su prokurorais, bet konkretesnės informacijos šiai dienai negalėčiau pateikti, nes ji yra tikslinama pačioje Ukrainoje“, – LRT radijui antradienį sakė N. Grunskienė.

„Kai bus galimybė ir matysime, kad tikrai galime pateikti tą informaciją, mes būtinai informuosime visuomenę, nes ji turi teisę žinoti“, – kalbėjo ji.

N. Grinskienės teigimu, daugiau informacijos ji negali pateikti, nes tai gali pakenkti ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse vykstantiems tyrimams.

„Suprantu žmonių norą žinoti apie ikiteisminius tyrimus, kurie sukėlė didelį rezonansą arba yra susiję su mūsų saugumu, tačiau ne kiekvienu atveju mes galime komentuoti ir pateikti visą informaciją, kurios žmonės tikisi“, – kalbėjo generalinė prokurorė.

„Tie ikiteisminiai tyrimai yra labai jautrūs ir ta informacija yra labai jautri“, – pridūrė ji.

Praėjusią savaitę Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pranešė, kad drauge su ukrainiečių policija neutralizavo Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) užverbuotą grupę, kaip manoma, rengusią padegimus Ukrainoje, Lenkijoje ir Baltijos valstybėse.

Pažymima, kad taikytasi į objektus, kuriuose lankosi daug žmonių.

Schemos sumanytojai ketino taikytis į prekybos centrus, degalines, vaistines, turgus Ukrainoje, Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje.

Per reidą Ivano Frankivsko srityje buvo sulaikytas grupės lyderis ir jo bendrininkas.

Ukrainos pareigūnai nurodo, kad kad šios nusikalstamos grupės, kuriai priklausė 19 žmonių, veiksmus nuotoliu koordinavo Rusijos žvalgyba.

Įtariamieji verbavo potencialius padegėjus iš vietos nusikaltėlių sluoksnių.

Kad šie galėtų išvykti į užsienį ir gauti ginamo asmens statusą Europos Sąjungoje (ES), jiems būdavo parūpinami suklastoti dokumentai, įskaitant pasus, vairuotojo pažymėjimus, diplomus ir medicinines pažymas, išduotus kitų žmonių vardu.

Taip pat nurodoma, kad rusai ketino rengti specialias informacijos operacijas socialinei ir politinei padėčiai ES destabilizuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius  portretas
Grunckiene man mums ydomiau kur pedofilas zaliais akiniais?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių