Ne Lietuvoje esančių užsieniečių vizomis rūpinsis Migracijos departamentas

  • Teksto dydis:

Ne Lietuvoje esantys užsieniečiai nuo liepos 1 dienos prašymus dėl nacionalinių vizų galės teikti tik per Migracijos departamento pasirinktą išorės paslaugų teikėją.

Iki šiol tokius prašymus priimdavo Lietuvos diplomatinės atstovybės, konsulinės įstaigos arba Užsienio reikalų ministerijos parinkti vizų centrai užsienyje.

„Nuo minėtos datos visi prašymai išduoti nacionalines vizas bus teikiami per Lietuvos migracijos informacinę sistemą MIGRIS – svetainėje migracija.lt“, – nurodo Migracijos departamentas.

Nacionalinė viza galės būti išduota į Lietuvą pagal studijų mainų programą atvykstantiems studentams, autorinę sutartį turintiems ar ketinantiems vykdyti tarptautinius tyrimus dėstytojams ar tyrėjams, taip pat sportininkams, jūrininkams, žurnalistams, verslininkams ir kitiems asmenims, kurie nurodyti vidaus reikalų ministrės patvirtintame įsakyme.

Migracijos departamentas primena, kad nuo liepos 1-osios nacionalinės vizos nebebus išduodamos nuolatinių studijų studentams, atvykstantiems studijuoti Lietuvoje, dėstytojams bei tyrėjams, atvykstantiems dirbti į aukštąsias mokyklas pagal darbo sutartis, dirbti atvykstantiems užsieniečiams, kai jų profesija yra įrašyta į Trūkstamų profesijų sąrašą ar turintiems Užimtumo tarnybos išduotą leidimą dirbti.

Šios vizos taip pat nebus išduodamos Australijos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Naujosios Zelandijos, Pietų Korėjos, Kanados ir Baltarusijos piliečiams, kurie iki šiol nacionalines vizas gaudavo supaprastinta tvarka, užsieniečiams, dėl kurių Migracijos departamentas priėmė sprendimą išduoti leidimą gyventi ar ES piliečio šeimos nario kortelę, bei tiems, kurie ją nori pakeisti.

Visų šių kategorijų užsieniečiai, norėdami teisėtai atvykti ir būti Lietuvoje, turės kreiptis ne dėl nacionalinės vizos, o dėl leidimo laikinai gyventi Lietuvoje gavimo.

Jį gauti galima ne tik Lietuvoje, atvykus į Migracijos departamentą, bet ir 34 užsienio valstybėse veikiančiuose kompanijos „VFS Global“ centruose, kuriuose minėtos paslaugos pradėtos teikti nuo šių metų pradžios.

Prašymų išduoti Šengeno vizas pateikimo tvarka nuo liepos 1 dienos nesikeičia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių