Švietimo ministerija 29 studentams skyrė prezidentų vardines stipendijas

  • Teksto dydis:

Už gerus akademinius studijų pasiekimus 29 universitetų ir kolegijų studentams kitiems studijų metams paskirtos prezidentų vardinės stipendijos, antradienį paskelbė Švietimo, mokslo ir sporto (ŠMSM) ministerija.

Bakalauro studijų programose studijuojantiems studentams skiriamų stipendijų dydis – 275 eurai, studijuojantiesiems magistrantūros arba vientisųjų studijų programose skiriama 385 eurų stipendija.

Daugiausia – 12 – stipendijų išsidalins Vilniaus universiteto (VU) studentai.

Prezidento Antano Smetonos stipendija, skiriama humanitarinių mokslų ir menų studijų krypčių studentams, šiemet paskirta devyniems studentams iš Vilniaus dailės akademijos (VDA), Lietuvos teatro ir muzikos akademijos (LMTA) ir Vilniaus kolegijos.

Vardinė prezidento Aleksandro Stulginskio stipendiją, kurią gali gauti studentai, studijuojantys matematikos, informatikos ir fizinių mokslų studijų krypčių grupėse, skirta penkiems studentams iš Vilniaus kolegijos, Kauno technologijos universiteto (KTU) ir VU.

Prezidento Kazio Griniaus stipendija skiriama studentams, studijuojantiems gyvybės, sveikatos, veterinarijos ir žemės ūkio mokslų, sporto studijų krypčių grupėse. Kitais studijų metais ją gaus penki studentai iš Šiaulių valstybinės kolegijos, VU, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU).

Į Prezidento Jono Žemaičio vardinę stipendiją gali pretenduoti studentai, studijuojantys inžinerijos mokslų studijų krypčių ir technologijos mokslų studijų krypčių grupėse. Ji skirta penkiems Vilniaus kolegijos, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, KTU, VU studentams.

Prezidento Algirdo Brazausko stipendija skiriama socialinių mokslų studijų krypčių ir ugdymo mokslų, teisės, verslo ir viešosios vadybos studijų krypčių grupėse studijuojantiems studentams. Kitais studijų metais ją gaus penki studentai iš Šiaulių valstybinės kolegijos, VU, Vytauto Didžiojo universiteto ir KTU.

Prezidentų vardines stipendijas Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1995 metais, geriausiai besimokantiems šalies studentams jos skiriamos kiekvienais metais.

Kasmet numatoma iki 30 prezidentų vardinių stipendijų, į jas gali pretenduoti visų aukštųjų mokyklų studentai, studijuojantys valstybės finansuojamose ir nefinansuojamose vietose. Kandidatūras stipendijoms teikia aukštosios mokyklos, jas vertina Lietuvos mokslų akademijos ekspertai.

Kandidatai stipendijoms atrenkami pagal jų pasiekimus studijose, mokslinėje, visuomeninėje ir meninėje veikloje. Studentai įvertinami už itin aukštus studijų rezultatus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose ir studentų mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių