Eilių gydymo įstaigose problemos sprendimas – ligoninė, kurioje nedirba nė vienas gydytojas?

Ar įsivaizduojate ligoninę, kurioje nedirba nė vienas gydytojas? Būtent tokia duris atvėrė Danijoje, Helsinjoro regione. Ligoninei vadovauja tik slaugytojos ir ji skirta pacientams, kurių būklė yra per sunki, kad liktų namie, tačiau pakankama, kad apsieitų tik su slaugytojų priežiūra. Ko danai siekia tokia naujove?

„Taigi, dabar gausite penicilino tabletę. Mes ją susmulkinsime ir ištirpdysime“, – teigė moteris.

„Man reikia pažiūrėti, ar kateteris yra tinkamoje padėtyje. Taip, jis yra ir laikosi teisingai. Duosiu jums ir kitų vaistų“, – šnekėjo moteris.

Taip dirbama naujoje slaugos ligoninėje.

„Akių skyriuje šiuo metu nėra lovos, nes visai neseniai pacientas buvo specializuotoje palatoje ir aplink jį buvo daug gydytojų. Jie atkeliauja pas mus, kai jau nebereikia intensyvios priežiūros. Tai yra vienas iš dalykų, kuris sumažina spaudimą personalui“, – kalbėjo Helsinjoro reabilitacijos centro vadovė Pia Hansen.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Kita vertus, danai pripažįsta, kad tokių paslaugų vis dar labai trūksta ir neretai ligoninės yra perkrautos ir priverstos tiekti slaugos paslaugas, kurios ten labai brangiai kainuoja arba tenka gydyti pacientus namuose.

„Nemanau, kad sekasi labai gerai. Manau, kad tokia plėtra vyksta per lėtai. Su naująja sveikatos apsaugos reforma norime stiprinti vietos lygmenį, bet kol apie tai kalbame, savivaldybės kritikuojamos, nes viskas vyksta labai nevienodai. Tačiau savivaldybėse ne visada yra pinigų bei kompetencijos tokioms užduotims, kai reikia spręsti iš ligoninių plūstančių pacientų reikalus“, – nurodė Bendruomenės sveikatos komiteto vadovė Sisse Marie Welling.

Pagal danų sveikatos apsaugos reformą – tokia decentralizacija ir žemesnio lygio medicinos paslaugų tiekimo ir finansavimo perkėlimas savivaldybėms turėtų išspręsti eilių ligoninėse problemas bei pooperacinės priežiūros klausimus. Bet tam reikėtų gerokai daugiau tokių modernių slaugos ligoninių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia laukia

Čia laukia portretas
tas pats kaip su buvusiu priemiestiniu transportu - nuiminėjo po kalis reisus tol kol į miestelius ir kaimus kursuojančių autobusų visai neliko. Tokia Lietuvos naikinimo schema ir visuomenės .,,konversija"sugalvota niekšų liberkonsglobalistų

anonimas 2

anonimas 2 portretas
Str autorius nebaisiai protingas. Si Danijos istaiga yra slaugos istaiga. Slaugos. Slauga ir Lietuvoje atlieka ne gydytojai. Str komentatoriai t.p. nebaisiai protingi. Beveik visose LT privaciose gyd istaigose, dalis konsultaciju, vizitu ir didzioji dalis tyr yra apmokami is ligoniu kasu ir pacientams nekainuoja. Bent jau 1 karta metuose

o pas mus

o pas mus portretas
dabar dirba gydytojas poliklinikoje vieną dieną savaitėje, o likusias - pivačioje klinikoje. Maloniai prašom, su stora pinigine žinoma. Arba Klinikose - 1 valandą savaitėje, o likusias privačioje klinikoje.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių