NATO ir Ukraina aptarė galimą Aljanso paramą Kijevo gynybos pajėgumams

  • Teksto dydis:

NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas (Andersas Fouhas Rasmusenas) ir Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas ketvirtadienį aptarė galimą Vakarų aljanso paramą Kijevo gynybos pajėgumams, sakoma vyriausybės pranešime.

Kai nurodoma, NATO vadovas ir šalies premjeras svarstė būdus, kuriais NATO siūlomas patikos fondas galėtų būti naudojamas paremti Kijevo gynybos pajėgumus tokiose srityse kaip vadovavimas ir valdymas, ryšiai ir kibergynyba.

Galimybė, kad JAV vadovaujamas karinis aljansas teiktų letalinę pagalbą Ukrainai, veikiausiai nebuvo svarstomas.

NATO vadovo vizitas surengtas augant įtampai dėl Ukrainos pasienyje vėl sparčiai telkiamo Rusijos karinio kontingento ir nuogąstavimų, kad ji gali įsiveržti į šią šalį, naudodama kaip pretekstą humanitarinę misiją.

„Ką tik nusileidau Kijeve. Esu čia, kad pasiūlyčiau NATO politinę paramą Ukrainai ir jos prezidentui Petro Porošenkai“, - savo žinutėje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė A.F.Rasmussenas iškart po to, kai atvyko į Ukrainą.


Šiame straipsnyje: Arsenijus JaceniukasAndersas Foghas RasmussenasNATOUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

to mizentropui

to mizentropui portretas
tai tu turi omeny situos nusigeruskius ubagus - ruskius? nes kitu tokiu nezinau siame pasaulyje

mizantropui

mizantropui  portretas
Matai ponas apsimyzeli JT girtu runkeliu neklausia ka reikia daryti Tie ponai nenukentes Pas juos pilnos kisenes Nukentes paprasti girti apsimyze runkeliai Vienu zodziu-ubagai

voveruškai

voveruškai portretas
berašti, kas su tavim gali kalbėti, su tokia padugne?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių