Nauja Rusijos karinė bazė turėtų atsirasti netoli Ukrainos sienos

Rusija, reaguodama į NATO rytinėms sąjungininkėms siunčiamus karius, demonstruoja kaip pietinėje karinėje apygardoje netoli Ukrainos sienų stato naują bazę. Joje turėtų įsikurti viena iš trijų pažadėtų naujų Rusijos divizijų.

Žinią apie kuriamas tris naujas divizijas nukreiptas prieš NATO judesius Rytų Europoje Rusija paskelbė metų pradžioje, o dabar naujienų agentūrai „Reuters“ rodo jau įsibėgėjusių statybų vaizdus.

Pietiniame Rostovo regione prie Ukrainos sienos Rusija stato trylika pastatų kareivinėms, penkis – biurams, dešimt – valgykloms ir septynis – sandėliams. Tiek turėtų užtekti dešimčiai tūkstančių motorizuotų kareivių. Tiek pagal Rusijos žiniasklaidos cituojamus valdžios planus turėtų sudaryti viena nauja divizija. Iš viso jų turi atsirasti trys.

Tiesa, Vakarų saugumo analitikai laužo galvas ar Rusija divizijas iš tiesų kuria nuo nulio, ar pertvarko jau esamus pajėgumus siekdama sukurti naujų divizijų įspūdį.

„Sprendimas dislokuoti diviziją čia, pietinėje karinėje apygardoje, buvo priimtas dėl NATO pajėgų, kurios persikėlė arčiau Rusijos sienų“, – kalbėjo Rostovo bazės statybų vadovas Aleksejus Perfilevas.

NATO tokio masto ir statuso bazių Rytų Europoje nestato, o sąjungininkų siunčiamus karius į rytines Aljanso nares skaičiuoja ne dešimtimis tūkstančių kaip Rusija, bet šimtais. Ir tai atsakas į Rusijos Krymo aneksiją bei operacijas Rytų Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: RusijaUkrainakarinė bazėkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių