Sakartvelo premjeras kaltina EK narį šantažu ir grasinimais dėl „užsienio įtakos“ įstatymo

Sakartvelo ministras pirmininkas Iraklis Kobachidzė ketvirtadienį apkaltino neįvardytą eurokomisarą grasinimais ir bandymu jį šantažuoti dėl prieštaringai vertinamo „užsienio įtakos“ įstatymo priėmimo.

I. Kobachidzė sakė, kad neįvardytas Europos Komisijos (EK) narys išdėstė „priemones, kurių Vakarų politikai galėtų imtis, jei prezidentės veto būtų atmestas“.

Premjeras tvirtino, kad komisaras užsiminė apie neseniai įvykdytą pasikėsinimą į Slovakijos ministrą pirmininką ir pasakė: „Jūs matėte, kas nutiko (Robertui) Fico, ir turite būti labai atsargus“.

EK dar nekomentavo šio I. Kobachidzės pareiškimo.

Praėjusią savaitę Sakartvelo parlamentas priėmė ginčijamą „užsienio įtakos“ įstatymą, kuris, anot kritikų, nutildys opozicijos grupes ir nukreips šalį nuo provakarietiško kurso Rusijos link.

Šis įstatymas smerkiamas kaip represinio teisės akto Rusijoje dėl „užsienio agentų“, kuriuo Maskva slopina kritiką ir siekia užgniaužti nepriklausomą žiniasklaidą, analogas. Sakartvele dėl jo kilo beprecedentė protestų banga.

Įstatymui įsigaliojus, visos nepriklausomos nevyriausybinės ir žiniasklaidos organizacijos, gaunančios daugiau kaip 20 proc. savo lėšų iš užsienio, turės užsiregistruoti kaip veikiančios pagal „užsienio valstybės interesus“.

Valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ tvirtina, kad yra pasiryžusi prisijungti prie ES, ir aiškina, kad įstatymu siekiama padidinti pilietinių grupių finansavimo iš užsienio skaidrumą.

Briuselis yra sakęs, kad šis įstatymas yra nesuderinamas su Sakartvelo siekiu tapti ES nariu.

Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili šeštadienį vetavo įstatymą, bet „Sakartvelo svajonė“ parlamente turi pakankamai įstatymų leidėjų, kad galėtų atmesti prezidentės veto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išdidi

Išdidi portretas
Tauta , protestuoja prieš parsidavėly burliokams . O premjeras eilinis gruzas , šūdo gąbalas !!!

taigi

taigi portretas
Šaunuoliai gruzinai - išdidi tauta ir nepriklausoma Gruzija. Pagarba.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių