Ukraina: Italija atsiųs dar vieną oro gynybos sistemą

Kyjivas antradienį pranešė, kad Italija atsiųs Ukrainai dar vieną oro gynybos sistemą – šios ginkluotės ukrainiečių pareigūnai prašo savo sąjungininkų, kad atremtų Rusijos oro atakas.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis sako, kad jo šaliai skubiai reikia dar bent septynių sistemų. Vien rytinei Charkivo sričiai, kurioje Maskva neseniai pradėjo naują antžeminį puolimą, ginti, jų reikia bent dviejų.

„Italijos užsienio reikalų ministras Antonio Tajani (Antonijus Tajanis) patvirtino, kad jo šalis parūpins Ukrainai antrą oro gynybos sistemą SAMP/T“, – socialiniuose tinkluose paskelbė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas.

Šaltinis vyriausybėje naujienų agentūrai AFP patvirtino A. Jermako pranešimą, tačiau daugiau detalių nenurodė.

Šis pranešimas pasirodė tuo metu, kai regioniniai Ukrainos pareigūnai pranešė, kad per naktines Rusijos atakas centrinėje Dnipropetrovsko srityje ir rytinėje Charkivo srityje buvo sužeisti aštuoni žmonės.

Pietinės Chersono srities, kurią dalinai yra okupavusios Kremliaus pajėgos, vadovas atskirai pareiškė, kad nuo Rusijos artilerijos ugnies savo namų kieme Veletynskės kaime žuvo pagyvenusi moteris.

Valstybinis elektros tinklų operatorius „Ukrenerho“ antradienį keliose srityse, įskaitant sostinę Kyjivą ir fronte esančias Donecko ir Charkivo sritis, įvedė avarinį elektros energijos tiekimo nutraukimo režimą.

„Avarinis elektros energijos tiekimo nutraukimo režimas – tai šešių kompleksinių tikslinių Rusijos atakų prieš Ukrainos energetikos sistemą rezultatas. Elektros energijos nepakanka visų vartotojų poreikiams patenkinti“, – sakoma „Ukrenerho“ pranešime platformoje „Telegram“.

Neseniai Ukraina įspėjo, kad visoje šalyje gali pasitaikyti daugiau ir ilgesnių elektros tiekimo sutrikimų, Rusijai savaitgalį surengus didelę raketų ir dronų ataką prieš energetikos infrastruktūrą.

Kremlius savo ruožtu tvirtina, kad taikosi tik į Ukrainos karinę infrastruktūrą ir kad Vakarų ginklų tiekimas Ukrainai tik pratęs karą ir nepakeis konflikto baigties.


Šiame straipsnyje: Italijakaras Ukrainojeoro gynybos sistemaVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių