V. Zelenskis sako nesijaudinantis dėl to, kad D. Trumpas gali tapti JAV prezidentu

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pareiškė nesijaudinantis dėl to, kad JAV prezidentu vėl gali tapti Donaldas Trumpas, nors yra požymių, kad jo administracija galėtų būti palankesnė Kremliui.

Jei D. Trumpas lapkritį laimėtų JAV prezidento rinkimus, kiltų abejonių dėl Vašingtono tolesnės paramos Ukrainai, daugiau nei dvejus metus kovojančiai su Maskvos plataus masto invazija.

„Manau, kad jei Donaldas Trumpas taps prezidentu, dirbsime kartu. Aš dėl to nesijaudinu“, – spaudos konferencijoje Kyjive sakė V. Zelenskis.

Praėjusį mėnesį D. Trumpas pareiškė, kad jei taptų prezidentu, greitai nutrauktų Rusijos karą prieš Ukrainą. Tačiau Kyjivas baiminasi, kad tai reikštų, jog ukrainiečiai turėtų derėtis su Maskva iš gerokai silpnesnių pozicijų.

Pirmadienį V. Zelenskis sakė, kad praėjusią savaitę Vašingtone vykusio NATO aukščiausiojo lygio susitikimo kuluaruose jis kalbėjosi su respublikonų gubernatoriais ir buvo patikintas, kad JAV toliau rems Ukrainą.

„Yra „vanagų“, kurių idėjos yra labiau dešiniojo sparno ar radikalesnės, – kalbėjo V. Zelenskis. – Tačiau noriu pasakyti, kad dauguma Respublikonų partijos narių remia Ukrainą ir Ukrainos žmones.“

Birželio pabaigoje per pirmuosius prezidentinius debatus D. Trumpas pareiškė, kad jei lapkritį bus išrinktas prezidentu, konfliktas Ukrainoje bus „išspręstas“ iki jam pradedant eiti pareigas 2025 metų sausį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gana

gana portretas
jau melzti visa pasauli prisidengiant tuo nesibaigianciu karu, amerikai biznis, zelionkai dar didesnis biznis, o vargsams xoxolams lavonmaisiai

tai tas narkomanas

tai tas narkomanas portretas
dar nepasisotino ukru vyru krauju, jam dar mazai auku, ar jo pelnas is karo dar nesudaro milijardo, kad tu parazite pats tam kare pirmose gretose atsidurtum tada kitaip parazite giedotum

Karolis

Karolis portretas
Tuo tarpu ukrainiečiai jau seniai daro gigantišką klaidą apšikinėdami Trumpą nuo galvos iki kojų. Įdomu, kaip jie Trumpui tapus prezidentu, eis pas jį prašyti pagalbos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių