Ukrainoje už pagalbą Rusijos pajėgoms Donecke vyras įkalintas 15-ai metų

  • Teksto dydis:

Ukrainos rytinės Donecko srities prokurorai antradienį pranešė, kad už slaptos karinės informacijos perdavimą Rusijos pajėgoms vienam ukrainiečiui paskirta 15 metų įkalinimo bausmė.

Ukrainos prokurorai nuo Rusijos pajėgų įsiveržimo 2022-ųjų vasarį pradėjo tūkstančius baudžiamųjų bylų dėl kolaboravimo.

Regiono prokuratūra teigė, kad vyras, kurio tapatybė neskelbiama, įvykdė valstybės išdavystę perduodamas Rusijos pajėgoms informaciją apie Ukrainos karių buvimo vietą.

„Penkiolika metų už grotų – nuteistas Rusijos agentas, vadovavęs priešo išpuoliams prieš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų personalą ir šarvuočius“, – skelbiama pranešime.

Prokurorai teigė, kad netoli fronto linijos esančio Kostiantynivkos miestelio gyventojas praėjusių metų gegužę per „Telegram“ atskleidė Ukrainos karių dislokacijos vietas ir Kyjivo artilerijos judėjimą regione.

Pranešime priduriama, kad šio vyro užsakovai Rusijoje pažadėjo už tai sumokėti, bet pažado neįvykdė.

Pramoniniame Donecko regione, kurį Rusija teigia aneksavusi, rusų pajėgos nuolat žengia į priekį, nes Ukrainai labai trūksta karių ir amunicijos.

Praėjusiais metais Jungtinės Tautos nurodė, kad nuo karo pradžios Ukraina iškėlė daugiau kaip 6,6 tūkst. baudžiamųjų bylų asmenims dėl kolaboravimo ir kitų su karu susijusių nusikaltimų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDonecko srities prokuroraiįkalintas 15-ai metų

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių