V. Putinas: Beslano mokyklos apgultį surengusiems teroristams padėjo užsienio šalys

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kalbėdamas renginyje, skirtame prieš 20 metų įvykusios įkaitų dramos aukoms paminėti, pareiškė rimtų kaltinimų užsienio šalims.

„Mes puikiai žinome, kad užsienio šalys ne tik mėgino pateisinti šį siaubingą nusikaltimą, bet ir teikė teroristams visokeriopą – moralinę, politinę, informacinę ir finansinę – pagalbą“, – lankydamasis Beslano miestelyje Rusijai priklausančiame Šiaurės Kaukaze pasakė V. Putinas.

Jis nenurodė, kuri šalis esą padėjo įkaitus paėmusiems teroristams.

2004 m. rugsėjo 1 d., pirmąją mokslo metų dieną Rusijoje, daugiau nei 30 islamistų vienoje Beslano mokykloje keletą dienų įkaitais laikė daugiau nei 1 100 vaikų, jų tėvų ir mokytojų, reikalaudami, kad būtų paleisti kalėjimuose laikomi čečėnai.

Mokyklos šturmo metu žuvo 334 įkaitai, tarp jų – 186 vaikai.

Daugelis tuometinių įkaitų tapo neįgaliais.

Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė čečėnų partizanų vadas Šalimis Basajevas, kuris pats žuvo 2006 m.

Po trejus metus trukusių renovacijų Beslano mokykloje dabar veiks kultūrinis patriotinis centras.

Manoma, kad savo apsilankymu iki oficialaus šio objekto atidarymo ir pareiškimais apie menamą užsienio šalių pagalbą V. Putinas mėgina sutelkti rusus ir užsitikrinti jų paramą savo karui Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pernai

Pernai  portretas
atostogas leidau RUSIJOJE KRYME, labai viskas gražiai sutvarkyta, kainos proto ribose, viskas švaru, gražu, puikus aptarnavimas ,ner ką lyginti kas buvo prie ukrų, šiemet vėl su draugais ruošiamės važiuoti į KRYMĄ Į RUSIJA
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių