Šūviai į D. Trumpą: koks buvo šaulio motyvas?

Kodėl 20-metis iš Pensilvanijos paleido šūvius į buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą? Kas motyvavo Thomą Matthew Crooksą surengti akivaizdžiai planuotą išpuolį prieš respublikoną? Federalinio tyrimų biuro (FTB) ir kitų saugumo institucijų tyrėjai intensyviai ieško atsakymų į šiuos klausimus.

„Jie iš esmės parašys jo biografiją. Jie išsiaiškins, kokia buvo jo psichinė būklė praėjusius 5–10 metų, ką jis veikė, kuo užsiėmė, ar lankė mokyklą“, – amerikiečių stočiai CNN sakė tyrimų ekspertas Steve‘as Moore‘as.

Jie įdėmiai išnagrinės jo religiją, jo finansus ir visą jo veiklą internete, tai pat visus kitus jo gyvenimo aspektus, kalbėjo ekspertas.

Tyrėjai taip pat tikriausiai greitai nustatys, ar šaulys legaliai įsigijo ginklą ir ar šiuo metu turėjo leidimą jį laikyti.

Įsigyti šaunamuosius ginklus, įskaitant pusiau automatinius ginklus ir automatinius šautuvus, Jungtinėse Valstijose santykinai paprasta.

Tai viena priežasčių, kodėl JAV įvyksta tiek daug nusikaltimų panaudojant šaunamąjį ginklą.

FTB identifikavo šaulį kaip 20-metį Thomą Matthew Crooksą, gyvenusį netoli Pitsburgo Pensilvanijos valstijoje. Jis buvo nušautas saugumo pajėgų, pranešė slaptoji tarnyba.

„The New York Times“ ir „The Washington Post“ rašo, kad jaunas vyras rinkėjų sąraše buvo registruotas kaip respublikonas.

Tačiau bent kartą jis yra aukojęs ir demokratams. Pasak „The New York Times“, šaulys 2022 m. baigė mokyklą Betel Parko miestelyje.

Tyrėjai, anot ekspertų, taip pat aiškinsis, kaip ginkluotam vyrui pavyko nepastebėtam atsidurti santykinai arti D. Trumpo ir iš „aukštesnės pozicijos“ už renginio teritorijos ribų paleisti šūvius.

Respublikonų kandidatą į prezidentus ir buvusį prezidentą D. Trumpą saugo JAV slaptoji tarnyba – tiesa, jam taikomos apsaugos priemonės nėra tokios visapusiškos, kaip saugant pareigas einantį prezidentą.

Mažai tikėtina, kad šaulys galėtų atsidurti taip arti pareigas einančio prezidento – turint omenyje didžiules saugumo priemones ir plačios teritorijos aplink renginių vietas kontrolę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žiūrint, kas jį samdė,

Žiūrint, kas jį samdė, portretas
toks ir tikslas buvo. Siekė arba išgąsdinti Trampą ir priversti jį atsitraukti, arba Baideną. Nesužinosim, nes scenarijuje numatyta, kad pirmas šiame spektaklyje kris šaulys (kad nebūtų kaip prisikasti iki užsakovo).

Tai kodel

Tai kodel portretas
ta sauli nudejo? Juk butent tam,kad nei motyvu,nei uzsakovu neisduotu! Dar paaiskes,kad "auka" - pats ir autorius,skant!

!=]

!=] portretas
Sąmokslo teorija ?=] Gerai surežisuota reklama rinkimuose ?=]
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių