Ukrainoje į kariuomenės naujokų ėmimo biurą mesta granata

  • Teksto dydis:

Ukrainos pareigūnai pirmadienį paskelbė asmens, kuris, kaip įtariama, sviedė granatą į kariuomenės naujokų ėmimo biurą šalies vakaruose, paiešką.

Mobilizacijos įstatymo projektas, kuriuo siekiama papildyti Ukrainos kariuomenės gretas, sukėlė nemažai pykčio ir baimės visuomenėje. Dešimtys kariuomenei tinkamo amžiaus vyrų buvo sulaikyti, kai mėgino nelegaliai pabėgti iš šalies. Už karo prievolininkų šaukimą atsakingi pareigūnai savo ruožtu teigia, kad visuomenės nariai juos įžeidinėja.

Vakarinės Lvivo srities srities policija pranešė apie netrukus po vidurnakčio gautą pranešimą, kad į kariuomenės naujokų ėmimo biurą Buske buvo mesta granata.

„Per incidentą niekas nebuvo sužeistas. Apgadinti pastato fasadas ir langai“, – pažymėjo regiono policija.

„Teisėsaugos pareigūnai imasi priemonių kaltininkui nustatyti ir sulaikyti“, – teigiama pranešime. Jame priduriama, kad įvykio vietoje dirba teismo ekspertai.

Vietos policijos pareigūnas valstybinei žiniasklaidai sakė, kad po sprogimo prie pastato liko nedidelis krateris ir buvo išdaužti du langai.

Nuo 2022 metų vasario, kai Maskvos pajėgos įsiveržė į Ukrainą, Rusijoje pareigūnai sulaikė dešimtis žmonių, kaltinamų ėmimo į kariuomenę įstaigų ir karinių objektų užpuolimu.

Tačiau panašūs išpuoliai yra reti Ukrainoje, kur pareigūnai pradėjo aktyvią verbavimo kampaniją, siekdami papildyti kariuomenės gretas po daugiau nei dvejų brangiai kainavusių karo metų.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojemobilizacijanaujokų verbavimo centrasGranataišpuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių