Ukraina atšaukė į skandalą įsipainiojusį garbės konsulą

Ukraina nusprendė atšaukti prokuratūros tyrime dėl sukčiavimo minimą garbės konsulą Lietuvoje Valentiną Domogatskį, pirmadienį patvirtino Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

„Gavome Ukrainos ambasados notą, kurioje pranešama, kad Ukrainos užsienio reikalų ministerija nusprendė panaikinti V.Domogatskio garbės konsulo statusą“, - BNS sakė ministerijos atstovas Mindaugas Lašas.

Rugpjūčio pabaigoje Lietuvos URM pareiškė tikinti, kad Ukrainos institucijos atsakingai įvertins garbės konsulo Lietuvoje veiklą.

Ministerija informavo, kad dar liepos mėnesį atkreipė Ukrainos ambasados Vilniuje dėmesį į gautą informaciją apie Ukrainos garbės konsulo V.Domogatskio ir jo vadovaujamos bendrovės veiklą.

Prokuratūra patvirtino, kad gavus bendrovės „Integras“ skundą dėl konsulo vadovaujamos įmonės „Energija“ veiklos, pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo.

Apie V.Domogatskio atšaukimą pirmadienį paskelbęs portalas delfi.lt teigia, kad verslininkas praeityje teistas už dalyvavimą grobstant Kredito banko pinigus. Teigiama, kad V.Domogatskiui už turto pasisavinimą ir dokumento suklastojimą arba suklastoto panaudojimą buvo skirta 50 tūkst. litų bauda. Vėliau Vilniaus apygardos teismas V. Domogatskį dėl dokumento suklastojimo išteisino, tačiau bausmę paliko tą pačią.
Anot delfi.lt, Ukrainos ambasada neatsakė, ar 2004 metais skiriant šį asmenį garbės konsulu, buvo žinoma apie jo teistumą.


Šiame straipsnyje: Ukrainakonsulas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių