Olimpinių žaidynių organizatoriai: panaikinta kai kurių Rusijos žurnalistų akreditacija

Rusijos valstybinei naujienų agentūra TASS pranešus, kad keletas jos žurnalistų nebegalės nušviesti Paryžiuje vykstančių Olimpinių žaidynių, pastarųjų organizatoriai pirmadienį patvirtino, kad tikrai buvo panaikinta keleto reporterių akreditacija.

TASS sekmadienį pareiškė, kad į Prancūziją atvykusių, leidimus gavusių ir atidaryme bei keliuose renginiuose dalyvavusių žurnalistų akreditacijos, būtinos žaidynėms nušviesti, panaikinimas buvo „visiškai netikėtas“.

„Galiu patvirtinti, kad keleto akredituotų žurnalistų atžvilgiu kompetentingos institucijos paskiau priėmė sprendimą panaikinti akreditaciją“, – žurnalistams pasakė 2024 m. Paryžiaus Olimpinių žaidynių organizatoriaus atstovė Anne Descamps.

„Mes, kaip 2024 m. Paryžiaus Olimpinių žaidynių organizacinis komitetas, sprendimą vykdome nesigilindami į tai, kuo grindžiama ši informacija, kuri mums pateikta nebuvo“, – pridūrė ji.

A. Descamps pasakė nežinanti, kelių žurnalistų akreditacija buvo panaikinta.

Į naujienų agentūros AFP užklausą vidaus reikalų ministerija atsakė jokių komentarų neturinti.

TASS pranešė, kad Paryžiaus Olimpinių žaidynių organizacinis komitetas panaikino keturių jos žurnalistų akreditaciją.

Vienas iš žurnalistų Artiomas Kuznecovas jau yra dirbęs ne vienoje olimpiadoje, o penktadienį įvykusioje Olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje jį buvo galima matyti pagrindinėse tribūnose.

Rusijos komandai dėl jau trečius metus besitęsiančios Maskvos invazijos Ukrainoje buvo uždrausta dalyvauti Paryžiaus žaidynėse.

Olimpinėse žaidynėse po neutralia vėliava varžosi vos 15 Rusijos sportininkų. Atidarymo ceremonijoje jie nedalyvavo.

Rusija kritiškai įvertino atidarymo ceremoniją, o užsienio reikalų atstovė Marija Zacharova ją apibūdino kaip „didžiulę nesėkmę“.

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad atidarymo ceremonija buvo „bjaurus reginys“ ir „išsigimėlių pasirodymas“.

TASS rašė, kad atidarymo metu „buvo gausu nemalonių situacijų“, atkreipdama dėmesį į tokius liapsusus, kaip aukštyn kojomis iškelta olimpinė vėliava ir dėl pliaupiančio lietaus iš atidarymo bėgantys žiūrovai.

Pirmiau kai kurių Rusijos žurnalistų prašymai suteikti akreditaciją buvo atmesti, o M. Zacharova dėl to naujienų agentūrai TASS pareiškė, kad „žurnalistų teisės ir žodžio laisvė (prezidentui Emmanueliui) Macronui ir jo gaujai yra tik tušti žodžiai“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubas

Siaubas portretas
Kas tuos fašistus įleidžia į Europą?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių