Apie ligoninę, kurioje nedirba nė vienas gydytojas

  • Teksto dydis:

Ar įsivaizduojate ligoninę, kurioje nedirba nė vienas gydytojas? Būtent tokia duris atvėrė Danijoje. Ligoninei vadovauja tik slaugytojos ir ji skirta pacientams, kurių būklė yra per sunki, kad liktų namie, tačiau pakankama, kad apsieitų tik su slaugytojų priežiūra, praneša LNK.

„Dabar įeiname į standartinį kambarį. Dabar čia nėra lovos, nes visai neseniai pacientas buvo specializuotoje palatoje ir aplink jį buvo daug gydytojų. Jie atkeliauja pas mus, kai jau nebereikia intensyvios priežiūros ir tai vienas iš dalykų, kuris sumažina spaudimą personalui“, – sakė Helsinjoro reabilitacijos centro vadovė Pia Hansen.

Danai pripažįsta, kad tokių paslaugų vis dar labai trūksta ir neretai ligoninės yra perkrautos ir priverstos teikti slaugos paslaugas, kurios ten labai brangiai kainuoja arba tenka gydyti pacientus namuose.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Nemanau, kad sekasi labai gerai. Manau, tokia plėtra vyksta per lėtai. Su naujaja sveikatos apsaugos reforma norime stiprinti vietos lygmenį. Bet kol apie tai kalbamės, savivaldybės kritikuojamos dėl to, kad viskas vyksta labai nevienodai. Tačiau savivaldybėse ne visada yra pinigų bei kompetencijos tokioms užduotims, kai reikia spręsti iš ligoninių plūstančių pacientų reikalus“, – kalbėjo bendruomenės sveikatos komiteto vadovė Sisse Marie Welling.

Pagal danų sveikatos apsaugos reformą, tokia decentralizacija ir žemesnio lygio medicinos paslaugų teikimo ir finansavimo perkėlimas savivaldybėms turėtų išspręsti eilių ligoninėse problemas bei pooperacinės priežiūros klausimus, bet tam reikėtų gerokai daugiau tokių modernių slaugos ligoninių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pelėdai

pelėdai portretas
o naujos kartos slaugytojos? haha ten dar didesnį dugną pramuš.

Pelėda

Pelėda portretas
Naujos kartos gydytojai yra tokio lygio, kad negaila jų atsisakyti.

Ir \\\\\.../////

Ir  \\\\\...///// portretas
pas mus beveik visos parduotuvės-savitarnos,o gydymas beveik sustojęs nevykėlio kasininko pastamgomis,ne bent mokamos,už kurį jau susimokėję.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių