Ar pavasarinės šalnos paveikė obuolių ir uogų supirkimą perdirbimui?

Rugpjūtį Lietuvoje šviežiam vartojimui bulvių ir daržovių buvo supirkta mažiau, o perdirbimui – daugiau, nurodo Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

Kaip teigiama centro leidinyje „Agrorinka“, bulvių, skirtų vartoti šviežias, iš Lietuvos augintojų didmeninės ir mažmeninės prekybos ir kitose įmonėse rugpjūtį, palyginti su 2017 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 9,40 proc. mažiau, t. y. 3,7 tūkst. t. Perdirbti skirtų bulvių supirkta 2,36 proc. daugiau – 708,2 t.

Daržovių, skirtų vartoti šviežias, rugpjūtį, palyginti su pernai, supirkta 21,12 proc. mažiau, – 4,8 tūkst. t.

Nagrinėjamu laikotarpiu žalumyninių daržovių supirkimas padidėjo: špinatų 4,21 karto (iki 11,327 t), svogūnų laiškų – 45,06 proc. (iki 28,735 t), salotų – 32,22 proc. (iki 146,458 t), lapinių petražolių – 20,84 proc. (iki 6,906 t), krapų – 3,44 proc. (iki 12,193 t).

Pievagrybių, skirtų šviežius vartoti, 2019 m. rugpjūčio mėn., palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai, supirkta 24,32 proc. mažiau (159,016).

Braškių supirkimas šiemet buvo 3,61 karto didesnis ir sudarė 55,5 t. Obuolių buvo supirkta 2,72 karto mažiau (73,136 t).

Obuolių ir uogų, skirtų perdirbti, supirkimas sumažėjo 3,91 karto (iki 2,3 tūkst. t), nes, kaip teigiama leidinyje, jų derlius šiemet labai nukentėjo nuo pavasarinių šalnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių